Verden

Sverige krever negativ koronatest for alle innreisende - sender soldater til grensen mot Norge

Sverige innfører innreiseforbud for alle utlendinger uten negativ koronatest. Försvarsmakten skal bistå med å vokte grensen mot Norge.

De nye virusvariantene er urovekkende, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven. Sverige innfører innreiseforbud for alle utlendinger som ikke kan vise fram fersk, negativ koronatest.
  • NTB-TT

Koronatesten som vises frem skal i utgangspunktet være mindre enn 48 timer gammel. Personer under 18 år er unntatt fra kravet.

Utlendinger vil ikke få anledning til å teste seg på grensen.

Utlendinger som er bosatt i Sverige og ansatte i transportsektoren er også unntatt fra innreiseforbudet, som innføres på forespørsel fra Folkhälsomyndigheten.

Årsaken er frykt for at nye virusmutasjoner skal spre seg i Sverige.

– De nye virusvariantene er urovekkende, sier statsminister Stefan Löfven. Han opplyser at innreiseforbudet gjelder til 31. mars.

Soldater på grensa

Svensk politi har bedt forsvaret. som i Sverige heter Försvarsmakten, om hjelp til å vokte grensa mot Norge. Det skriver Svenska Dagbladet.

Ifølge SVT har det militæret svart ja.

Sverige har allerede innført et innreiseforbud fra Norge som gjelder til og med 14. februar. Det kan bli forlengenget.

Oppfordres

Svenske statsborgere oppfordres også til å teste seg når de returnerer fra utlandet, dersom de ikke har gjort det på forhånd.

Alle som ankommer Sverige, anbefales i tillegg å holde seg hjemme i én uke etter ankomst og bes om å ta koronatest på dag fem.

Tidligere gjaldt innreiseforbudet for alle utlendinger utenfor EU og EØS, samt Danmark og Norge.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset