Verden

Russisk spion kan ha møtt britisk arveprins

Spiontiltalte Anna Chapman (28) skal ha jobbet hardt for å møte de britiske prinsene. - Ekstremt bekymringsfullt, sier etterretningskilde i London.

  • Kristoffer Rønneberg
    Kristoffer Rønneberg
    Aftenpostens korrespondent i USA

Den mest omtalte personen i den såkalte spionringen som er avslørt i USA, Anna Chapman (28), skal ha vært «fiksert» på å møte prins William og prins Harry da hun bodde i London på midten av 2000-tallet. Det skriver den britiske avisen The Sunday Mirror, som hevder å ha opplysningene fra toppledelsen i etterretningsorganisasjonen MI5.

Derfor frekventerte hun de samme utestedene som prinsene og innyndet seg hos vennene deres, skriver avisen.

Kan ha møttes

Blant annet hang hun mye på nattklubben Boujis, der prinsene også var stamgjester. Nå etterforsker MI5 om prinsene ble utsatt for noen form for sikkerhetsrisiko i løpet av tiden 2005-2007, da Chapman var en aktiv forbruker av Londons berømte natteliv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Prins William (t.h.) og prins Harry fikk med seg en av Englands kamper under årets fotball-VM i Sør-Afrika – formodentlig uten russiske spioner i nærheten. FOTO: REUTERS

Med tanke på klubbens hedonistiske «bryt alle regler»-fester, er det umulig for MI5 å utelukke at Chapman kan ha møtt en eller begge prinsene, skriver avisen.

— Det er ekstremt bekymringsfullt, sier en kilde i MI5 til tabloidavisen.

- Snakket om prinsene

Blant prinsevennene Chapman møtte var Jake Parkinson-Smith, som var sjef ved Boujis helt til han mistet jobben i fjor da han ble tatt for kokainmisbruk. Hun ble også venner med andre stamgjester ved utestedet som ofte var å se i kongelig nærvær.

- Jeg husker at hun snakket om prins William og prins Harry, men hun var veldig nøye på ikke å fremstå som den typen jente som bare henger og venter på å få møte dem, selv om det var akkurat det hun var, sier en tidligere venn av Chapman til The Sunday Mirror.

Prinsene skal ha blitt nektet av sin far, prins Charles, å feste på Boujis i 2006 etter at det oppsto to blodige slåsskamper utenfor nattklubben.

Chapman forlot London i 2007 for å flytte til USA, der hun nå sitter fengslet.

Les også

  1. Barna til spion-mistenkte sendes tilbake til Russland

  2. Innrømmer at de er russere

  3. Anna – den røde spionen