Demonstranter plyndret butikker i eksklusiv gate i Barcelona

For femte kveld på rad var det demonstrasjoner og sammenstøt med politi i flere spanske byer, i protest mot fengslingen av en rapper.

Folk plyndret en Versace-butikk i Barcelona lørdag kveld.
  • NTB

Minst 6000 demonstranter samlet seg i sentrum av Barcelona. Det er den største demonstrasjonen så langt, ifølge politiets anslag.

I likhet med kveldene før laget demonstrantene barrikader av søppelcontainere og satte fyr på dem. Demonstranter knuste butikkvinduer og plyndret butikker i den eksklusive gaten Passeig de Gracia. Andre kastet stein, flasker, kinaputter og egg mot politiet.

En person stikker av med varer fra et knust butikkvindu i Barcelona.

Politiet brukte køller og vannkanoner for å få kontroll over situasjonen. Avisen El Periódico skriver at politiet skjøt med gummikuler.

Det var demonstrasjoner lørdag kveld også i flere andre byer i Catalonia, blant annet i Lleida, og i Madrid, Palma de Mallorca og Pamplona. Minst elleve personer ble pågrepet i Catalonia.

Demonstranter rev ned et trafikklys i Barcelona lørdag kveld.
Les også

Rapperen er dømt for å ha fornærmet kongefamilien. Nå strømmer tusenvis til gatene for å kreve ham løslatt.

Rapperen Pablo Hasél ble pågrepet tirsdag i Lleida for ikke å ha møtt til soning.

Den 32 år gamle sterkt venstreorienterte mannen, som egentlig heter Pablo Rivadulla, ble nylig dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss, glorifisert terrorisme og for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter.

Som svar på demonstrasjonene har regjeringen lovet å endre regelverket, slik at man ikke kan idømmes fengselsstraff i saker som omhandler ytringsfrihet.

Demonstranter satte opp barrikader av søppelcontainere og satte fyr på dem i Barcelona lørdag kveld.