Israel: - Russiske soldater klare for å kjempe på Assads side i Syria

Russiske soldater er på plass i Syria og skal kjempe sammen med regimet til president Bashar al-Assad, hevder Israels forsvarsminister.

Syrias president Bashar al-Assad nekter å gå av, tross fire år med en borgerkrig som har krevd over 200.000 liv.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Yaalon sier at styrken som har ankommet det krigsherjede landet inkluderer rådgivere og soldater. Israel mener å kjenne til at russerne har som mål å sette opp en flybase med helikoptre og kampfly som skal settes inn i kampen mot IS.

Israelerne har ikke spesifisert hvordan de har fått opplysningene, men landet har et omfattende etterretningsapparat som jobber med å følge utviklingen i Syria.

Nyheten kommer etter at New York Times meldte at Russland sendt en militær fortropp til Syria, og at de samtidig hadde gjennomført andre tiltak som USA frykter kan bane vei for en opptrapping av militærstøtte til regimet.

Russisktalende i uniform på statlig syrisk TV

Nå mener den israelske regjeringen altså å vite at det allerede er russiske styrker på plass i landet.

— Jeg er bekymret over meldingene om økt, russisk militærnærvær i Syria. Det vil ikke bidra til å løse konflikten, sa Stoltenberg under et besøk i Tsjekkia onsdag.

Den syriske statskanalen har tidligere publisert opptak som tilsynelatende viser at russiske soldater i pansrede kjøretøy som kjemper for det syriske regimet.

Les også:

Les også

Disse IS-krigerne erPutins nye hodepine

I TV-reportasjen hevdes det at videoen viser hvordan soldater og et russisk pansret kjøretøy kjemper sammen med styrker fra president Bashar al-Assads rekker i byen Latakia.

Det skal være mulig å høre at soldatene i opptaket snakker russisk, skriver den britiske avisenThe Telegraph.

Russland: — Har sendt utstyr og rådgivere

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier landet sender humanitær hjelp, men bekrefter ifølge DPA at det også er snakk om flyginger med militært utstyr.

Russerne har også innrømmet at de har sendt militære rådgivere til landet. Det gjøres i henhold til inngåtte kontrakter og i full overensstemmelse med internasjonale normer, understreker utenriksministeren.

Lavrov avviser bekymringen i Vesten om at støtten til regimet hindrer en politisk løsning på en over fire år lang konflikt.

Vil du vite mer om Syria-krigen?