Verden

Kim hyller vellykket rakettest

Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, hyller onsdagens vellykkede oppskyting av en mellomdistanserakett. Han sier raketten utgjør en direkte trussel mot USAs baser i Stillehavet.

Arkivfoto av Kim Jong-un fra en tidligere oppskyting av en nordkoreansk rakett. Foto: Nordkoreansk fjernsyn / Yonhap / Reuters / NTB scanpix © Stringer / Reuters / NTB scanpix

 • NTB

Kim overvar oppskytingen, som han kaller en «stor hendelse» som gir et solid løft til landets evne til å gjennomføre et atomangrep, ifølge det offisielle nyhetsbyrået KCNA.

– Vi har en sikker evne til et fullstendig og praktisk angrep på amerikanerne i operasjonsområdet i Stillehavet, skal den nordkoreanske lederen ha sagt.

Kan nå Japan

To såkalte Musudan-raketter ble skutt opp onsdag morgen, men bare en av oppskytingen kan sies å ha vært vellykket. Rakettens rekkevidde er anslått til mellom 2.500 og 4.000 kilometer. Den nedre estimatet dekker Sør-Korea og hele Japan, mens det øvre estimatet tilsier at en Musudan-rakett også kan nå mål å langt unna som USAs base på stillehavsøya Guam.

Før onsdagens tester, hadde Nord-Korea mislyktes med fire tidligere forsøk på å skyte opp Musudan-raketter i år.

Det internasjonale samfunnet fordømte onsdagens to oppskytinger, som er i strid med FN-resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle og bruke ballistisk raketteknologi. (©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kim Jong-un

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nord-Korea skjøt opp to raketter

 2. VERDEN

  Sterke reaksjoner etter testrakett fra Nord-Korea

 3. VERDEN

  USA vil ha skjerpede sanksjoner mot Nord-Korea

 4. VERDEN

  Pentagon hevder Nord-Korea testet interkontinental rakett

 5. VERDEN

  Analytikere mener Nord-Koreas siste rakett-test viser at landet har kapasitet til å ramme USA

 6. VERDEN

  Japan varsler handling etter nordkoreansk oppskyting