Verden

Biler påtent flere steder i Sverige i natt - politiet jakter gjerningsmenn

Malmö-politiet opplyste søndag at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli. Bildet viser nok en bil i brann natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Brannene natt til tirsdag kommer i rekken av mange bilbranner i Sverige den siste tiden.

  • Lorns Bjerkan

Foreløpig er det ikke rapportert om noen mistenkte etter de mange brannene mandag kveld og natt til tirsdag. Politiet jakter gjerningsmennene og ber om tips fra folket.

Ifølge Aftonbladet har så mange som 50-talls biler fått skader som følge av påsatte branner i Stockholm-området natt til tirsdag.

Et stort antall av disse bilene har stått i samme garasje i Husby, som ligger nord i Stockholm.

– Det var kraftig røykutvikling. To biler ble helt utbrente. Totalt var det 47 kjøretøy i den delen av garasjen, og de fleste av dem har fått røykskader, sier Svein-Erik Olsson ved Stockholm-politiet til nyhetsbyrået TT.

Ni bilbranner i Malmö på en halvtime

I Malmö fikk de melding om ni bilbranner på åtte ulike steder i løpet av en halvtime, skriver Sydsvenskan. Dermed har vært bilbranner i Malmö åtte dager på rad, ifølge Aftonbladet.

På grunn av den geografiske spredningen antas det at er flere ulike gjerningsmenn, skriver Sydsvenskan.

Av samme grunn rakk ikke brannvesenet frem til mange av stedene før bilene var utbrent. Dermed måtte vanlige folk ta kampen mot flammene selv.

Også i området rundt Stockholm er det meldt om flere branner natt til tirsdag.

I Jordbro i Haninge kommune måtte nødetatene rykke ut.

– Det var tre personbiler som sto i brann, og noen biler som sto ved ble skadet, så sju biler ble skadet totalt, sier Caroline Karlsson, operatør ver Södertörn brandförsvar til Aftonbladet.

I Södertälje sto en biogassbil i brann. Også andre steder i Sverige skal det ha kommet meldinger om bilbranner natt til tirsdag, skriver Aftonbladet.

Lang liste med bilbranner i sommer

Alle disse brannene, er bare en del av en lang liste bilbranner i Sverige i sommer.

Malmö-politiet opplyste søndag at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli. Bildet viser nok en bil i brann natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Søndag opplyste Malmö-politiet at det har vært 70 bilbranner i byen siden 1. juli, og at ingen var mistenkt for disse brannene.

Mandag var det ytterligere 12 bilbranner i byen, ifølge Sydsvenskan.

Samme dag ble også en 21 år gammel mann i Malmö pågrepet for å ha påsatt bilbranner. Det skjedde etter at mann fant flere bensindunker og en nødhammer, som brukes til å knuse bilruter, i bilen hans, ifølge Sydsvenskan.

I flere av bilbrannene som har skjedd tidligere har politiet opplyst at de mistenker at bilbrannene har blitt påsatt ved at gjerningspersonen først har knust ruta på bilene, før vedkommende har tømt bensin i bilen og tent på, ifølge avisen.

Les Aftenpostens reportasjer fra Göteborg:

Les mer om

  1. Sverige
  2. Brann