Verden

Jordskjelv i New Zealand med prins Harry og Meghan på besøk

Et dypt, men kraftig jordskjelv rammet tirsdag Nordøya i New Zealand. Det er ikke meldt om skader, og hertugparet av Sussex skal ikke ha merket noe i Auckland.

JORDSKJELV: Storbritannias prins Harry og kona, hertuginne Meghan var sammen med New Zealands statsminister Jacinda Ardern på hovedkontoret til Pillars da jordskjelvet rystet deler av New Zealand tirsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

 • NTB

Styrken på skjelvet ble målt til 6,1, og episenteret lå 77 kilometer øst for byen New Plymouth, hele 227 kilometer under bakken, ifølge U.S. Geological Survey.

Skjelvet forstyrret imidlertid ikke programmet til hertugparet av Sussex, som befant seg i Auckland, nordøst på Nordøya, 250 kilometer unna New Plymouth. Prins Harry og hans gravide kone Meghan besøkte hovedkontoret til den veldedige organisasjonen Pillars. Folk som var til stede på arrangementet opplyser at de ikke kjente noe til skjelvet

Vanligvis er tommelfingerregelen at jo dypere ett skjelv er, desto mindre skader medfører det.

Tusenvis av mennesker kunne imidlertid kjenne skjelvet, rystelsene var merkbare helt ned til Sørøya, og i parlamentet i Wellington tok de en halvtimes pause, sånn for sikkerhets skyld.

Les mer om

 1. Prins Harry
 2. Jordskjelv
 3. New Zealand

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Over 100 skadet i kraftig jordskjelv i Albania

 2. VERDEN

  15-åring død og mange skadet i kraftig jordskjelv på Filippinene

 3. VERDEN

  Kraftig jordskjelv i Albania

 4. VERDEN

  Kraftig jordskjelv rammet Filippinene – flere omkommet

 5. VERDEN

  Minst syv døde etter jordskjelv på Filippinene

 6. VERDEN

  Stort jordskjelv i California