Verden

Svensk politi mistenker natriumazid etter dødsfall på vandrerhjem

Svensk politi tror det hvite pulveret som ble funnet nær en død kvinne på et vandrerhjem i Göteborg torsdag, er det giftige og eksplosive stoffet natriumazid.

  • og NTB

Politiet har ennå ikke kunnet slå fast om det mistenkelige pulveret faktisk er natriumazid, men forklarer nå hvorfor de slo full alarm og sendte en bombegruppe til stedet da de fant stoffet.

– Det sto på posen, natriumazid. Etter det har vi ikke kunnet si at det faktisk er tilfellet, men det er derfor vi mistenker at det er det stoffet, sier Morten Gunneng ved politiet til SVT Nyheter Väst.

Natriumazid brukes blant annet i kollisjonsputer i biler. Det bidrar til å blåse opp putene nærmest umiddelbart ved behov. Å puste inn pulveret, få det på huden eller inn i kroppen kan være livsfarlig, og det er svært eksplosivt.

Alle som er kommet i kontakt med stoffet har fått tilbud om kontroll på sykehus.

– Trolig ikke norsk

En kvinne ble torsdag funnet død på vandrerhjemmet i Göteborg. Alarmen gikk ved 17.tiden.

Ifølge Dagens Nyheters opplysninger var kvinnen i 20-25-årsalderen. Gunneng påpeker at det ikke er sikkert at pulveret har noe å gjøre med kvinnens død.

– Vi har en formening om hvem kvinnen er. Hun er ikke norsk, sier Peter Adlersson, pressetalsmann hos Polisen Vest.

Blir obdusert

Politiet har fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål etter dødsfallet og funnet av pulveret.

De satser på å få identifisert kvinnen fredag, og muligens også få avklart dødsårsak.

Det kan ifølge politiet ta flere dager før man får brakt på det rene om pulveret de fant på stedet faktisk var natriumazid.

– Det er sendt til NFC (Nationellt forenciskt sentrum) for analyse, og det blir sikkert prioritert. Men vi snakker fremdeles om dager før kan si noe om det, sier Gunneng.

Les mer om

  1. Drap
  2. Sykehus
  3. Politiet