Verden

Politiet gjenåpner etterforskningen av voldtektsanklager mot Ronaldo

Politiet i Las Vegas har gjenåpnet saken hvor en kvinne har anklaget fotballstjernen Cristiano Ronaldo for å ha voldtatt henne for ni år siden.

En kvinne hevder hun ble voldtatt av Cristiano Ronaldo i 2009. Nå gjenåpnes saken, Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • NTB

Politiet i byen bekreftet mandag overfor USA Today at de har gjenåpnet etterforskningen av den portugisiske fotballstjerna.

Amerikanske Kathryn Mayorga (34) sto fram med sin historie i den tyske avisen Der Spiegel i slutten av september. Der hevder hun de to møtte hverandre på en klubb i Las Vegas, før han senere voldtok henne på en hotellsuite. Politiet har bekreftet at kvinnen anmeldte et overgrep samme dag i 2009, og at i den forbindelse ble undersøkt av leger på et sykehus i Las Vegas.

Episoden skjedde under en ferietur og i et forlik betalte Juventus-spilleren 375.000 dollar til Mayorga, et beløp som tilsvarer over 3 millioner norske kroner med dagens dollarkurs. Mayorga skrev den gangen under en taushetserklæring, men har levert et sivilt søksmål for å få opphevet den.

Ronaldo har hele tiden hevdet at de to hadde frivillig sex.

– Dette er ikke sant. Falske nyheter. Folk vil promotere seg selv ved å nevne mitt navn. Det er normalt. De vil bli berømte og nevner mitt navn. Det er en del av jobben, sier han i en video på Instagram.

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Overgrep
  3. Voldtekt
  4. Etterforskning