Verden

Minst 50 drept i terroraksjon mot moské i Nigeria

Minst 50 mennesker ble drept da en en gutt eller ung mann i tenårene sprengte en bombe i en moské nordøst i Nigeria tirsdag, ifølge politiet.

Dette bildet er fra innsiden av moskeen etter at bomben gikk av.
  • og NTB

Minst 50 mennesker ble drept da en tenåring sprengte en bombe i en moské nordøst i Nigeria, ifølge politiet. Boko Haram antas å stå bak terrorangrepet.

Angrepet skjedde mens folk var samlet til morgenbønn i moskeen i byen Mubi i delstaten Adamawa tirsdag.

Gjerningsmannen beskrives som en gutt eller ung mann i tenårene. Han befant seg inne i bygningen sammen med dem som deltok i morgenbønnen, ifølge politiets talsmann Othman Abubakar.

– Mens bønnen var i gang, uløste han eksplosivene, sier talsmannen.

Mistenker Boko Haram

Antall drepte ble først oppgitt til minst 15, men etter hvert ble det klart at langt flere hadde mistet livet. Abubakar opplyser at minst 50 mennesker er drept.

Dette bildet er fra innsiden av moskeen etter at bomben gikk av.

– Vi jobber fortsatt med å få bekreftet antall sårede, siden de befinner seg på flere ulike sykehus, sier han.

Ingen væpnet gruppe har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram har utført mange lignende angrep i Nigeria tidligere. Politiet og andre lokale kilder tror Boko Haram står bak også tirsdagens angrep i Mubi.

– Dette er åpenbart Boko Harams verk, sier Abubakar Sule, som bor like ved moskeen.

Angrep i forrige uke

I forrige uke ble minst 18 mennesker drept i en selvmordsaksjon i utkanten av den nigerianske byen Maiduguri. To kvinner og to menn sprengte seg på steder hvor det oppholdt seg mange mennesker, ifølge politiet.

Også etter dette angrepet ble mistanken rettet mot Boko Haram. Maiduguri, hovedstaden i delstaten Borno, er en av byene som har vært hardest rammet av Boko Harams herjinger.

Boko Haram har stått bak en lang rekke terroraksjoner og opprørsangrep både i den nordlige delen av Nigeria og flere av nabolandene.

I 2015 etablerte Den afrikanske union (AU) en styrke på 7.500 mann for å bekjempe gruppa. Siden da har ekstremistene mistet grepet om mange områder som de tidligere kontrollerte.

(©NTB)

Les mer om

  1. Terror
  2. Nigeria