Svensk mann funnet død i Spania – tre menn pågrepet

To svenske menn ble utsatt for tortur i en spansk ferieby. Gjerningsmennene skal ha trodd at begge var døde da de rømte fra stedet, ifølge lokale medier.

Spansk politi har delt bilder fra åstedet, blant annet av en blodig spade.
  • og NTB
  • Caroline Enge

Spansk politi har pågrepet tre personer som er mistenkt for drap, drapsforsøk og frihetsberøvelse, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ifølge den lokale avisen La Opinión de Málaga som Aftonbladet siterer, rykket politiet ut til et hus i Mijas sør for Malaga klokken 19 fredag kveld etter meldinger om skrik.

Politiet opplyser at de fant to svenske menn i håndjern, begge med skudd- og knivskader, ifølge den spanske avisen El Mundo som Aftonbladet siterer. Den ene døde på stedet og den andre ble fraktet til sykehus i Malaga med kritiske skader.

«Marerittaktig»

En annen lokalavis, Diario Sur, skriver at gjerningsmennene trolig antok at den andre mannen også var død. Han skal ha greid å komme seg ut av huset for å få hjelp.

De to mennene er i 30-årene og kommer fra landsdelen Svealand midt i Sverige, opplyser det svenske utenriksdepartementet til Aftonbladet.

Lokale medier beskriver det som et marerittaktig åsted. Gjerningsmennene skal ha brukt både kniv og skytevåpen. Spansk politi har delt bilder av en blodig spade på åstedet.

– Narkotikarelatert

Tidlig lørdag morgen ble tre menn på 20, 24 og 27 år pågrepet etter samarbeid mellom spansk og svensk politi, ifølge avisen. Svensk UD bekrefter til SVT at en av de tre mennene er svensk statsborger.

De skal ha forsøkt å unngå politiet, og hadde avlyst en reise tilbake til Sverige. Ifølge avisen La Opinion De Malaga ble de pågrepet i byen San Roque nær Gibraltar i en taxi på vei sørover mot Marokko.

Ifølge spanske medier tror politiet at hendelsen er relatert til narkotikahandel.