Passasjerbuss kjørte på veibombe i Afghanistan

Minst elleve sivile ble drept og over 30 såret da en buss kjørte på en veibombe vest i Afghanistan. Mange av ofrene er kvinner og barn.

Passasjerbussen var på vei fra Herat til hovedstaden Kabul da den kjørte på bomben i Bala Buluk-distriktet i provinsen Farah natt til tirsdag.

– Det var en bombe plantet av Taliban for å ramme sikkerhetsstyrkene, men dessverre var det en passasjerbuss som ble rammet, sier polititalsmannen Muhibullah Muhib i Farah.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bomben, men den afghanske opprørsbevegelsen Taliban er svært aktiv i provinsen.

Bilder på sosiale medier viser restene av en utbrent buss sammen med en gruppe afghanske menn ved åstedet.

Sivile har lidd de største tapene i den 17 år lange krigen i Afghanistan. Veibomber og andre hjemmelagde bomber har så langt i år krevd 232 sivile menneskeliv og såret 645. Det utgjør 17 prosent av det totale antallet drepte og såret hittil i år.

Taliban er tungt til stede i Farah. I mai startet opprørerne en større offensiv for å erobre provinshovedstaden med samme navn. Voldsomme kamper ble innledet med afghanske og amerikanske styrker, som drev Taliban-krigerne til utkanten av byen.