Verden

Trump-medarbeider går av etter anklager om vold i hjemmet

En av Donald Trumps nære medarbeidere forlater sin jobb i Det hvite hus etter at han ble anklaget av sine to ekskoner for mishandling.

Donald Trump, Rob Porter (i midten) og daværende stabssjef Reince Priebus fotografert i Det ovale kontor 21. januar i fjor. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

 • NTB
 • Tarjei Kramviken

Rob Porter avviser anklagene, som han i en uttalelse onsdag kaller for skandaløse og helt uriktige.

Porters tidligere ektefeller har beskyldt ham for fysisk, verbal og følelsesmessig mishandling som de hevder han utsatte dem for under ekteskapene.

– Jeg har vært åpen og sannferdig om disse skammelige påstandene, men jeg kommer ikke til å bidra ytterligere i en koordinert offentlig svertekampanje, sier Porter i uttalelsen etter sin avgang.

Advokaten Porter begynte å jobbe i Det hvite hus kort tid etter at Trump ble president. Som «staff secretary» jobber han tett med Trumps stabssjef John Kelly. Porter hadde blant annet ansvar for Trumps timeplan og de mange presidentordrene som har vært innom Det ovale kontor. Han styrer papirflyten i Det hvite hus.

Nær daglig ved Trumps side

Han har stor innflytelse, til tross for at han er ukjent for de fleste, skriver Politico. Ifølge det politiske nettstedet tilbringer han nesten hver dag ved Trumps side.

Porters første kone, Colbie Holderness, har sagt til Daily Mail at Porter slo og tok kvelertak på henne i løpet av deres fem år lange ekteskap. Porters andre kone, Jennifer Willoughby, har til samme avis sagt at Porter skjelte henne ut under deres bryllupsreise.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Han skulle få orden på Det hvite hus. Nå står John Kelly midt i stormen.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Trumps kommunikasjonssjef Hope Hicks trekker seg

 3. VERDEN
  Publisert:

  Tidligere rådgiver i Det hvite hus: Trump ville tas i ed med egen bok

 4. VERDEN
  Publisert:

  Trumps svigersønn kan miste sikkerhetsklareringen. Det har utløst en krangel med presidentens stabssjef.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Tidligere Trump-rådgiver fortsetter å skape kaos i Det hvite hus: Sanders kan ikke garantere at presidenten ikke har brukt n-ordet

 6. VERDEN
  Publisert:

  Trump får kritikk for å ha benådet to soldater. Den ene er drapsdømt, den andre drapstiltalt.