Verden

Trump-medarbeider går av etter anklager om vold i hjemmet

En av Donald Trumps nære medarbeidere forlater sin jobb i Det hvite hus etter at han ble anklaget av sine to ekskoner for mishandling.

Donald Trump, Rob Porter (i midten) og daværende stabssjef Reince Priebus fotografert i Det ovale kontor 21. januar i fjor.
 • og NTB
 • Tarjei Kramviken

Rob Porter avviser anklagene, som han i en uttalelse onsdag kaller for skandaløse og helt uriktige.

Porters tidligere ektefeller har beskyldt ham for fysisk, verbal og følelsesmessig mishandling som de hevder han utsatte dem for under ekteskapene.

– Jeg har vært åpen og sannferdig om disse skammelige påstandene, men jeg kommer ikke til å bidra ytterligere i en koordinert offentlig svertekampanje, sier Porter i uttalelsen etter sin avgang.

Advokaten Porter begynte å jobbe i Det hvite hus kort tid etter at Trump ble president. Som «staff secretary» jobber han tett med Trumps stabssjef John Kelly. Porter hadde blant annet ansvar for Trumps timeplan og de mange presidentordrene som har vært innom Det ovale kontor. Han styrer papirflyten i Det hvite hus.

Nær daglig ved Trumps side

Han har stor innflytelse, til tross for at han er ukjent for de fleste, skriver Politico. Ifølge det politiske nettstedet tilbringer han nesten hver dag ved Trumps side.

Porters første kone, Colbie Holderness, har sagt til Daily Mail at Porter slo og tok kvelertak på henne i løpet av deres fem år lange ekteskap. Porters andre kone, Jennifer Willoughby, har til samme avis sagt at Porter skjelte henne ut under deres bryllupsreise.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5