Tung kveld for Marco Rubio

(MIAMI/Aftenposten.no): Supertirsdag ble en stor skuffelse for Florida-senatoren. - Men jeg skal fortsette så lenge meg må for å forhindre at Trump vinner, sier han.

John Groo (65) og Sandy Edie (64) laget egne plakater før de dukket opp på Marco Rubios valgvake i Miami på tirsdag.
  • Kristoffer Rønneberg

— OK, dette blir tøft.

John Groo (65) og Sandy Edie (64) var blant horden av Marco Rubio-tilhengere som hadde samlet seg i Tropical Park i Miami tirsdag kveld for å feire den unge senatoren.

Det gikk ikke helt som håpet. Delstat etter delstat endte med Donald Trump som seierherrre. Ted Cruz vant i Texas og Oklahoma, og ser ut til å ende foran Rubio i flere av de andre delstatene som holdt nominasjonsvalg i går.

Trolig ender Rubio kvelden med rundt 93 delgater etter Supertirsdag - minst 100 færre enn Cruz og i hvert fall 200 færre enn Trump.

— Men nå må vi bare satse på Florida. Vinner han her, kan han fortsatt komme i mål, sier Edie.

Her kan du følge Aftenpostens liveblogg om nattens nominasjonsvalg:

Les også

Supertirsdag direktedekning

John Groo (65) og Sandy Edie (64) fra Miami har fortsatt tro på Marco Rubio.

Jubel og «USA! USA!»-ropParet har laget to plakater for anledningen. «Dump Trump», står det på den ene, illustrert med en tegning av en knalloransje Trump påført gulfargede strå som hår.

Teksten «Marco Country» pryder den andre plakaten. Og det er jo dette. Rubio kommer fra Miami, dette er hans base.

— Hvilken av plakatene som er viktigst? De supplerer hverandre. Men poenget er jo selvfølgelig at Rubio må vinne. Han er den eneste sanne konservative kandidaten i dette valget, sier Groo, som er norskættet.

Til jubel og «USA! USA!»-rop fra tilhengerne kom 44-åringen ut på scenen. Bakerst i lokalet, der Frankie´s Pizza, en keyboardist og diverse T-skjorteselgere hadde samlet seg, snudde folk seg for å få en slags trøst fra kandidaten som ikke hadde kvelden i går.

Rubio brukte lite tid på å snakke om supertirsdagens resultater, noe som jo var naturlig i og med at de på det tidspunktet så svært dårlige ut.

Først en time senere ville det bli klart at han trolig vant nominasjonsvalget i Minnesota.

Håpet om en kvinnelig president får ikke USAs kvinner til å flokke seg om Hillary Clinton:

Les også

Mødrene vil ha Hillary, døtrene går for Bernie

Reagan, Reagan, Reagan

I stedet for å snakke om dagen som var, valgte Rubio å bruke taletiden sin på dagene som kommer. 15. mars er det nominasjonsvalg i Florida.

Marco Rubio hadde en dårlig dag på tirsdag, men han lovet å fortsette kampen for å forhindre at Donald Trump blir republikanernes kandidat.

Og i denne delstaten, i motsetning til valgene hittil, tar vinneren samtlige delegater. For Rubio er Florida en delstat han rett og slett er nødt til å vinne.— Om to uker, her i Florida, skal vi sende et høyt og tydelig budskap. Og det budskapet er at Lincoln og Reagans parti - og jobben som president i USA - ikke skal kontrolleres av en juksemaker.

Reagan ble nevnt flere ganger i talen, hver gang til stor applaus. Og talen ble holdt i et hestesenter oppkalt etter den tidligere presidenten inne i Tropical Park. Det er ingen tvil om hvilken politiske ledestjerne Rubio ønsker at folk skal forbinde ham med.

Trump og Clinton ble Supertirsdags store vinnere. I denne saken kan du se hvilke destater som stemte på hvilken kandidat.

Lover å fortsette kampen mot Trump

Etter 15 nominasjonskamper står han nå med én seier. Veien til de 1237 delegatene som må til for å sikre nominasjonen ved landsmøtet i juli virker svært lang.

Men Rubio sier at han ikke har noen planer om å gi seg, selv om han skulle tape i Florida 15. mars.

— Vi skal være med i dette løpet så lenge det trengs for å forhindre at Trump aldri kommer opp i 1237 delegater, sa han til Fox News like etter at han gikk av scenen i Miami.

John Groo og Sandy Edie lover å hjelpe ham på veien.

— Det vil være en katastrofe for partiet og for landet dersom Trump skulle vinne. Han er jo umulig å stole på! Ingen vet hva han egentlig mener. Han sier én ting her og annen ting der. Hvordan kan noen stemme på den mannen? spør Groo.