Chilensk guvernør: – Militæret har funnet levninger og vrakrester i havet

Chiles luftforsvar frigjør nå bilder av vrakrestene som trolig tilhører militærflyet som de antar har styrtet.

Familie og pårørende til de 38 om bord i det savnede flyet gar samlet seg i provinshovedstaden Punta Arenas sør i Chile.

Et skip som deltar i søket etter militærflyet av typen C-130 Hercules har funnet vrakrester flytende i havet, opplyste Eduardo Mosquiera i det chilenske luftforsvaret på en pressekonferanse onsdag.

Han sa at vrakrestene kan tilhøre en av bensintankene på flyet.

Ifølge luftforsvaret er vrakrestene trolig fra en av flyets besnintanker

Fant personlige gjenstander

Nå er det også funnet levninger av mennesker og personlige gjenstander som trolig også stammer fra flyet, opplyser Jose Fernandez, som er guvernør i den chilenske regionen Magellanes, til lokale medier, melder nyhetsbyrået AFP.

Militæret har ennå ikke kunngjort de nye funnene offentlig, men har nå tilgjengeliggjort flere bilder av vrakrester.

Flygeledelsen mistet mandag kontakt med flyet med 38 personer om bord, da det var på vei fra Punta Arenas i Chile til Eduardo Frei-basen i Antarktis.

Et Hercules-fly på vei fra Punta Arenas i Chile til Antarktis er savnet. 38 mennesker var om bord på flyet.

Stor leteaksjon

Det har blitt satt i verk en stor leteaksjon etter at flyet ble savnet, og Chiles luftforsvar fastslo tidlig at de antok at flyet hadde styrtet. Skip og fly fra Brasil, USA, Uruguay og Argentaina deltar også i søket etter flyet.

Ifølge Chiles luftforsvar ble vrakrestene funnet 30 kilometer unna flyets siste kjente posisjon da det forsvant fra radaren mandag kveld.

Mange av de pårørende har samlet seg i provinshovedstaden Punta Arenas.

De fleste som var i flyet jobbet i forsvaret, men det var også to personer fra et privat firma og en representant fra et chilensk universitet ombord.