Verden

Ektepar reddet på Filippinene etter bortføring i oktober

En general på Filippinene sier styrker har reddet en britisk mann og hans filippinske kone som ble bortført fra et feriested av en IS-gruppe i oktober.

Filippinske Wilma Hyrons og hennes britiske ektemann Allan ble i oktober bortført fra feriestedet sitt. Etter over syv uker i fangenskap kunne de snakke med generalmajor Corleto Vinluan etter aksjonen i Sulu-provinsen. Foto: Filippinsk militære / AP / NTB scanpix

  • NTB-AP

Ifølge generalløytnant Cirilito Sobejana fant soldatene IS-gruppen i byen Parang i Sulu-provinsen. Paret ble reddet i sikkerhet etter en kort skuddveksling.

– Det var en løpende skuddveksling. De to ble etterlatt fordi de ikke kunne dra dem med seg lenger, sier Sobejana.

Paret skal ha blitt holdt fanget av islamistgruppen Abu Sayyaf i jungelen siden de ble bortført 4. oktober fra feriestedet de eier i Tukuran sør på Filippinene.

Da ble funnet av soldatene mandag. Ifølge militæret kom ikke ekteparet Hyrons til skade i skytingen. Det er ikke blitt betalt løsepenger i saken.

Et bilde av de to, smilende, er frigitt av hæren, og Sobejana sier de skal gjennom en medisinsk sjekk før de skal intervjues av militæret.

Bortføringer med krav om løsepenger er blitt mindre vanlig på Filippinene, men forekommer ennå.

Les mer om

  1. Filippinene
  2. IS