Verden

Republikanernes landsmøte er i gang

Natt til tirsdag norsk tid startet republikanernes landsmøte. De neste dagene kan bli avgjørende for Donald Trump (bildet), som ligger svært dårlig an på målingene før presidentvalget i november.

Ingen sittende president de siste 50 årene har ligget like dårlig an som Trump før landsmøtesesongen, ifølge nettstedet FiveThirtyEight. Joe Bidens forsprang på Trump er nå på 9,3 prosentpoeng på et gjennomsnitt av målingene. Samtidig har antallet som er tilfreds med situasjonen i USA, falt til 13 prosent, ifølge Gallup. Det er en nedgang fra 45 prosent i februar.

Det store spørsmålet er om Trump og republikanerne vil lykkes denne uken. Den første landsmøtekvelden var preget av mange harde utfall mot demokratene og advarsler om hva som vil skje om Biden vinner. Syv medlemmer av Trump-familien skal snakke under landsmøtet. Natt til tirsdag sto presidentens sønn, Donald Trump jr, på podiet.

I tillegg talte ekteparet Patricia og Mark McCloskey fra Missouri. De ble verdenskjente i slutten av juni da de under protestene mot rasisme og politivold stilte seg opp utenfor huset sittbevæpnet med halvautomatiske våpen.

Les også

  1. Kun 13 prosent er tilfreds med situasjonen i USA. De neste dagene kan bli avgjørende for Trump.

  2. De er siktet for uforsiktig omgang med våpen. Nå advarer de om lovløshet med Biden.

  3. Forsinket post og færre steder å avgi poststemme: – Jeg saboterer ikke valget, sier USAs nye postsjef

  4. USAs problemer forsvinner ikke med Trump | Christina Pletten

  5. Biden hamret løs mot Trump i landsmøtetalen: – Perioden da vi logret for diktatorer, er over

  6. Obamaene stjal showet. TV-tittingen stupte. Her er det viktigste å ta med seg fra demokratenes landsmøte.

Les mer om

  1. Oppsummert-type