Verden

Rekordmange koronarelaterte dødsfall i Brasil – forbigår Italia

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden.

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Det søramerikanske landet rapporterte ny rekord i daglige koronarelaterte dødsfall torsdag med 1.473 døde det siste døgnet. Det samlede antall døde er nå 34.021. Bare USA og Storbritannia har flere rapporterte koronadødsfall.

Tallet på smittede i Brasil har steget til 614.941, opplyser helsedepartementet i landet, og det er kun USA som har flere smittetilfeller.

Eksperter sier manglende testing i Brasil betyr at det reelle tallet trolig er mye høyere. Latin-Amerika er det nye episenteret for koronaviruset, og Brasil med sine 210 millioner innbyggere er landet i regionen som er hardest rammet.

President Jair Bolsonaro har vært sterkt imot sentrale smitteverntiltak som innebærer at folk holder seg hjemme for å hindre spredning, selv om smittetallene øker.

Den svært høyreorienterte lederen har oppfordret selskaper til å gå til «krig» mot delstatsguvernører som gir ordre om å stenge forretningene. Han mener tiltakene rammer landets og Latin-Amerikas økonomi unødvendig.

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Brasils to største byer åpnet kjøpesentre igjen

 2. VERDEN
  Publisert:

  FN: Kraftig økning av vold i latinamerikanske hjem etter nedstengningen

 3. VERDEN
  Publisert:

  Sykehusene i São Paulo i Brasil «nær kollaps»

 4. VERDEN
  Publisert:

  Mer enn 900.000 koronadødsfall globalt

 5. VERDEN
  Publisert:

  Flere land setter nå dystre rekorder i antall døde av korona. Her er det flest dødsfall nå.

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Brasil åpner for innreise tross smitteøkning