Verden

Khashoggis sønner tilgir farens drapsmenn

Sønnene til journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i 2018, sier de tilgir farens drapsmenn.

Den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i oktober 2018. Nå tilgir Khashoggis sønner farens drapsmenn. Hasan Jamali / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

– På denne hellige natt i den velsignede ramadan-måneden kunngjør vi, sønnene av martyren Jamal Khashoggi, at vi tilgir de som drepte vår far, skriver journalistens sønn Salah Khashoggi på Twitter.

Familiens benåding kan bety at de fem personene som i desember ble dømt til døden for drapet, ikke blir henrettet, ifølge eksperter.

Av de 11 personene som var tiltalt i saken, ble fem dømt til døden, tre dømt til fengselsstraff på til sammen 24 år, og resten ble frifunnet.

Washington Post meldte i fjor at Khashoggis barn, blant dem Salah, har fått store utbetalinger og hus verdt flere millioner dollar fra saudiarabiske myndigheter. Khashoggis sønn har selv avvist dette, og han har nektet for samtaler om økonomisk erstatning.

Saudiarabiske myndigheter har ennå ikke kommentert hvilke juridiske konsekvenser kunngjøringen fra Khashoggis familie vil få.

Den saudiarabiske journalisten, skribenten og regimekritikeren Jamal Khashoggi ble drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i oktober 2018. Hans levninger er aldri funnet.

Saudiarabiske myndigheter benekter at landets de facto leder, kronprins Mohammed bin Salman har noe ansvar for drapet, som de hevder ble begått av saudiarabiske agenter som handlet på egen hånd.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Mohammed bin Salman
 2. Drap
 3. Istanbul
 4. Saudi-Arabia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tidligere dødsdømte får fengsel for drapet på Khashoggi

 2. VERDEN

  Rettssaken etter Khashoggi-drapet har startet i Tyrkia

 3. VERDEN

  Woodward: Trump skrøt av å ha reddet Saudi-Arabias kronprins etter Khashoggi-drapet

 4. VERDEN

  Saudi-Arabia avskaffer dødsstraff for mindreårige

 5. FOTBALL

  Forloveden ble drept. Nå vil hun stoppe omstridt oppkjøp av Premier League-klubb.

 6. FOTBALL

  I ti år har fansen ventet på denne dagen. Men nå kan vondt bli verre for Newcastle.