Mugabe: - Mer eiendom til folkeflertallet

Zimbabwes president Robert Mugabe lover å trappe opp kampen for å overføre eiendom til landets svarte folkeflertall. Velgerne har gitt ham mandat til dette, sier han.

Zimbabwes president Robert Mugabe taler til sine tilhengere. Mugabe lovet tirsdag å trappe opp kampen for å overføre eiendom til landets svarte folkeflertall, og sa at et flertall av aksjene i utenlandskeide selskaper nå kan tvangsselges til lokale investorer. Denne politikken vil bli «total», framholdt 89-åringen som 31. juli ble gjenvalgt for en ny femårsperiode.
  • Ntb

Den 89 år gamle statssjefen, som 31. juli ble gjenvalgt for en ny femårsperiode, sa tirsdag at et flertall av aksjene i utenlandskeide selskaper nå kan tvangsselges til lokale investorer. Denne politikken vil bli «total», framholdt han.

— Nå som folket i Zimbabwe har gitt oss et klart og tydelig mandag til å styre landet, vil vi gjøre alt som står i vår makt for å få til en total overføring av eiendom. Vi vil gi total makt til folkeflertallet og skape total utvikling og sysselsetting, sa Mugabe videre.

Les hele saken med abonnement