Verden

Politibygning ødelagt etter detonasjon av mistenkelig gjenstand i Linköping

Detonasjonen av en mistenkelig gjenstand som ble funnet ved politihuset i Linköping i Sverige, var så kraftig at den ødela en av politiets bygninger.

Svensk politi har utført en detonasjon ved et politihus i Linköping i Sverige. Over 3.000 personer ble evakuert. Foto: Jeppe Gustafsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
  • NTB
Detonasjonen av gjenstanden som ble funnet ved politihuset i Linköping i Sverige var så kraftig at den ødelagte en av bygningene tilknyttet politihuset. Foto: Jeppe Gustafsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Håpet var å dempe detonasjonen mer enn det den ble nå. Samtidig tok vi høyde for at det kunne bli sånn. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt, sier politiets talsperson Erik Terneborn.

Ingen personer ble skadd i forbindelse med detoneringen av gjenstanden, men en mindre bygning tilknyttet politihuset i Linköping er ødelagt, skriver Aftonbladet.

Gjenstand ble funnet i nærheten av politihuset i Garnisonen i Linköping mandag. Nasjonalt bombevern ble kalt til politihuset, området ble sperret av, og over 3.000 personer ble evakuert.

Bombegruppen i politiet undersøkte gjenstanden og konkluderte med at den måtte uskadeliggjøres. Detonasjonen ble utført ved midnatt, og eksplosjonen kunne høres og føles et godt stykke fra området.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om hva slags gjenstand det dreier seg om.

Ifølge opplysninger i Aftonbladet ble sprengstoffet funnet under setet på en stjålet moped. Før den skulle returneres til eieren, fikk politiet mistanke om at den var manipulert.

Les mer om

  1. Sverige