Tre politifolk suspendert etter film der mistenkt bankes på P-plass

Tre politibetjenter i Crawford i Arkansas er suspendert. Årsaken er en film som viser en arrestasjon der en mistenkt får juling.

Tre politibetjenter i Arkansas er suspendert etter denne hendelsen søndag.

Guvernør Asa Hutchinson i Arkansas bekrefter at hendelsen vil bli etterforsket. Episoden skal ha funnet sted søndag morgen i Mulberry i Crawford fylke i delstaten.

Det var kommet melding til politiet om en person som truet en ansatt i en storkiosk. Mannen ble anholdt. En person skal ha filmet det som skjedde og lagt det ut på Tiktok, men filmen er senere fjernet. På Twitter delte Naomi Johnson den. Hun sier den ble tatt opp av en i familien hennes.

  • Videoen ligger i bunnen av denne saken. Vi advarer mot sterke bilder.

Filmen viser at tre uniformerte menn banker opp en mann som ligger på bakken. Hodet hans blir slått i asfalten og han blir knesparket mens han holdes nede. Ifølge politiet skal den siktede i forkant ha dyttet en av betjentene i bakken og deretter slått ham i bakhodet.

Den pågrepne ble sendt til sykehus, men senere satt i varetekt.

Han er siktet for en hel del forbrytelser og forseelser, blant annet kroppskrenkelse og for å ha motsatt seg arrestasjon

Sheriffen i Crawford fylke sier på Facebook at han holder alle sine betjenter ansvarlig for deres handlinger og vil ta passende tiltak. To av betjentene tilhørte sheriffkontoret. Den siste var del av den lokale politistyrken. Politietaten sier den tar anklagene alvorlig.