Reddet etter tre døgn

69 arbeidere var innesperret i gruve.

Noen av gruvearbeiderne var for svake til å gå ved egen hjelp da de ble reddet.

Den første som ble hentet ut, Lan Jianning, ble møtt med applaus da han kom ut av gruven onsdag ettermiddag.En time senere var alle de 69 arbeiderne reddet ut i live.— Dette er den mest vellykkede redningsaksjonen på mange år, konstaterte Li Yizhong, som er den øverste ansvarlige for arbeidssikkerhet i Kina.

400 000 liter vann

102 menn var inne i kullgruven i Henan-provinsen da den ble oversvømmet av vann natt til mandag.33 av dem klarte å komme seg ut ved egen hjelp, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Rundt 400 000 liter vann strømmet inn i gruven da regnstormene i området utløste en flom. Da de 69 innesperrede arbeiderne ble reddet ut, var mange av dem så svake at de ikke kunne gå ved egen hjelp. Noen av dem måtte legges på bårer.- Flere av dem var syke etter å ha dukket skittent vann mens de var fanget under jorden, forteller den lokale helsedirektøren Ma Jianzhong.

- Visste vi ville overleve

— Vi var sikre på at vi ville overleve, fordi vi fremdeles hadde telefonkontakt med redningsmannskapene, sier en av gruvearbeiderne, Yang Wanjun (32).Ventilasjonssystemet ble heller ikke ødelagt under ulykken, og disse rørene ble brukt til å gi de innesperrede drikke.Det ble tømt 382 liter melk inn i rørene mandag og 167 liter tirsdag. Gruvearbeiderne brukte hjelmene sine til å fange opp melken, som var den eneste næringen de fikk tilført utenfra i løpet av de 76 timene.

Gruvearbeiderne fikk påsatt bind for øynene for å beskytte dem mot dagslyset.