Mistenkes for å ha lekket loggføringen fra Afghanistan

Bradley Manning er allerede pågrepet for tidligere lekkasje.

Les også:

Bradley Manning blir nå knyttet til lekkasjen av militærrapportene fra Afghanistan til nettstedet Wikileaks.

Mannen er allerede tatt og fengslet for å ha lekket videoen av et amerikansk helikopterangrep, etter at han selv skal ha avslørt dette overfor en tidligere hacker som gikk til politiet med opplysningene.

Søk på mannens datamaskin viser at han har lastet ned loggføringene fra krigen i Afghanistan i et tidsrom fra 2004 til 2009, skriver Wall Street Journal.

Det amerikanske forsvaret undersøker også hvem som kan ha hjulpet ham med lekkasjen, eller om han handlet alene.

Pentagon-talsmann Dave Lapan har tidligere sagt til Wall Street Journal at Manning var en interessant person i forbindelse med etterforskningen av hvor lekkasjen kom fra.

Allerede arrestert

Bradley Manning er allerede arrestert, siktet for å ha lekket hemmelighetsstemplet militær informasjon til Wikileaks. Det er imidlertid snakk om en annen lekkasje enn den aktuelle Afghanistan-lekkasjen.

I april offentliggjorde Wikileaks en video der man ser et amerikansk helikopter fyre løs på sivile i Iraks hovedstad Bagdad.

To av personene i videoen ser ut til å bære våpen, men opptrer ikke aggressivt og skyter ikke på helikopteret. Likevel angriper helikopteret og minst ti mennesker blir drept, blant dem to ansatte i nyhetsbyrået Reuters.

Les hva Aftenposten.no skrev om saken og se videoen:

Les også

- Video viser amerikansk luftangrep

Tre måneder senere ble Manning arrestert, og siktet for lekkasjen.

Bradley Manning var stasjonert i Irak og ikke i Afghanistan.

Les også:

Les også

Wikileaks-kilde tiltalt

Fordømmer offentliggjøringen

Offentliggjøringen av dokumentene har skapt frustrasjon og bekymring hos amerikanske og pakistanske myndigheter.

Det hvite hus fordømmer offentliggjøringen som en trussel mot nasjonal sikkerhet, mens talsmann Dave Lapan fra Pentagon kaller lekkasjen en kriminell handling, skriver BBC.

Dianne Feinstein, leder for det amerikanske senatets etteretningskomite sier at en omfattende undersøkelse av lekkasjen må iverksettes