Verden

Murdoch beklager ape-karikatur

Mediemogulen la seg flat etter at avisen hans trykket en karikatur mange tolket som en rasistisk fremstilling av Barack Obama.

Karikaturen førte til massive protester utenfor New York Posts lokaler torsdag forrige uke.
  • Stine Barstad
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Les også:

Les også

Avis beklager Obama-karikatur

Den omstridte tegningen som sto på trykk i New York Post forrige uke, viste to politimenn som skjøt en sjimpanse. "De blir nødt til å finne en annen til å skrive stimulansepakken", heter det i teksten til tegningen.

Tegningen sto på trykk onsdag — dagen etter at Obama signerte en krisepakke på over 700 milliarder dollar etter uker med tautrekking i Kongressen.

Avisen beklaget tegnesterien overfor leserne allerede torsdag forrige uke, etter å ha mottatt krass kritikk. Mange tolket tegningen dithen at den fremstilte Obama som en sjimpanse.

(Artikkelen fortsetter under tegningen)

Tegningen refererte ifølge avisen til en tragisk hendelse samme uken, der en sjimpanse angrep og skadet en kvinne før den siden ble skutt av politiet. Tegningen var ment å harselere med stimulansepakken, som de hevder er "dårlig skrevet".

Beklagelsen fra avisen var tydelig ikke nok for kritikerne. I dag gikk mediemogulen Rupert Murdoch, som er avisens styreformann og administrerende direktør i selskapet som eier avisen, ut og beklaget personlig.

— I dag vil jeg personlig beklage til alle lesere som følte seg fornærmet, eller til og med krenket, heter det i meldingen fra Murdoch.

— Jeg kan forsikre dere, uten tvil, at det eneste formålet med karikaturen var å gjøre narr av en dårlig skrevet lov, sier han videre.

Han forsikret også at New York Post tar sine lesere seriøst, og at avisen vil prøve å være mer fintfølende i fremtiden.