Falsk bombealarm på Arlanda

Det var ingen bomber om bord i Boeing-maskinen som ble tvunget ned på Arlanda lørdag morgen. Mannen som ble pågrepet ble senere sluppet fri.

Les også:

Les også

Fly nødlandet etter bombefrykt

Etter massive søk fra politi og bombeeksperter ble det lørdag ettermiddag konstatert at det ikke var sprengstoff om bord i Pakistan Airlines-flyet som var på vei fra Toronto til Karachi da det ble kommandert ned på Arlanda. Les politiets pressemelding her.

Trussel

Flyet lettet fra Toronto fredag kveld med 273 personer om bord. Underveis ble det fra en telefonkiosk i Canada ringt inn en trussel til politiet. Ifølge kvinnen som ringte skulle en av passasjerene om bord ha materiale til å sprenge flyet.

Denne meldingen ble først sendt til norske luftfartsmyndigheter som videresendte den til Sverige.

Nektet

Flyet landet på Arlanda klokken 7.30. Først to timere senere ble passasjerene sluppet ut. En mann, som ifølge canadisk presse er 25 år gammel, ble pågrepet, mistenkt for «luftsabotasje».

Under avhør på Arlanda nektet mannen imidlertid ethvert kjennskap til saken, og etter noen timer konkluderte svensk påtalemyndighet med at det ikke forelå sterk nok mistanke mot mannen til at han kunne ble fremstilt for fengsling. Lørdag kveld var han igjen en fri mann.

Det store spørsmålet er nå hvem som ringte inn bløffen fra telefonkiosken i Canada.

Etterforsker

– Vi etterforsker denne saken, og dersom det viser seg å være en bløff, kan personen som står bak, bli straffet for å ha skadet allmennheten, sier Julie Gagnon, som er talsperson for politiet i Canada, til TT.

Passasjerene på Boeing-777-maskinen fikk sent lørdag ettermiddag reise videre – med samme fly. Turen gikk da til Manchester, der det skulle byttes mannskap.