Verden

Hizbollah angriper Nusrafronten ved Syrias grense

Libanesiske Hizbollah opplyser at militsen har angrepet en gruppe ledere i den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten nær Libanons østlige grense til Syria.

 • Ntb

Hizbollah, som er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad, kjemper på regjeringens side i borgerkrigen i Libanons naboland med flere hundre krigere.

Onsdag ettermiddag melder Hizbollahs fjernsynskanal at tre lederskikkelser i opprørsgruppen Nusrafronten ble drept i en operasjon i de urolige fjellområdene på grensen mellom Libanon og Syria.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah har gjort det klart at hans libanesiske sjiabevegelse akter å angripe Nusrafronten og andre al-Qaida-tilknyttede opprørere inne i Syria.

Advarsel

I en TV-sendt tale tirsdag kveld sa Nasrallah at angrepene vil finne sted i de fjellrike grenseområdene i Qalamoun, men han presiserte ikke nærmere.

— Målene med dem, hvor, og om det vil bli flere, kommer vi ikke til å si noe om nå, sa Nasrallah.

Libanesiske myndigheter har advart Hizbollah mot å angripe mål på syrisk side av grensen og frykter det kan føre til at Libanon trekkes inn i borgerkrigen i Syria. Libanon var selv rammet av borgerkrig fra 1975 til 1990.

Bilbomber

Kamphandlingene i Syria har spredt seg over grensen til Libanon flere ganger de siste årene, med flere bilbombe- og selvmordsangrep i Beirut, kamphandlinger i byen Tripoli nord i landet, og flere rakettangrep mot byer i Bekaadalen.

Opprørere fra Nusrafronten har også vært svært aktive i grenseområdene de siste årene og har gjennomført flere angrep både mot Hizbollah-stillinger og mot den libanesiske hæren.

Les også:

 1. Les også

  1,3 millioner har forlatt dette landet de siste 40 årene

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hizbollah-leder advarer Israel etter en rekke dronehendelser

 2. VERDEN

  Israel har fryktet iransk nærvær ved Golanhøydene – nå kan det være i ferd med å skje

 3. VERDEN

  Hizbollah mot seier i valget i Libanon

 4. VERDEN

  Hasan og Yasir gir tommelen opp til fotografen. Nå er begge offer for Israels «drepende effektive» etterretning.

 5. VERDEN

  Etter syv år med krig i Syria, øyner syrerne nå fred: – Vi ser at konflikten nærmer seg slutten

 6. VERDEN

  Russerne trapper ned i Syria