Norsk sugardating-nettsted undersøkes for hallikvirksomhet i Sverige

Svensk politi har startet innledende etterforskning av sugardating-nettstedet «Rich Meet Beautiful».

En oversatt versjon av denne reklameplakaten ruller for tiden rundt i Belgia. Det norskeide selskapet forsøker å lokke studenter til å registrere seg på et såkalt sugardating-nettsted.

Nettstedet fikk i september massiv oppmerksomhet for en reklamekampanje i Norge hvor studenter ble lokket med muligheten for null kroner i studielån hvis de datet en såkalt sugar daddy.

Siden den gang har selskapet fått kritikk for en lignende kampanje i Belgia, og nå har altså svensk politi fattet interesse for nettstedet, skriver ABC Nyheter.

– Jeg har bestemt for å innlede etterforskning for å se om dette dreier seg om hallikvirksomhet, sier Thomas Ahlstrand hos den internasjonale påtalemyndigheten i Göteborg til avisen.

Anmeldt

Tidligere har selskapet som driver nettstedet, Digisec Media, blitt anmeldt for hallikvirksomhet i Norge av kvinnegruppen Ottar.

Daglig leder Sigurd Vedal i Digisec Media avviser påstandene om hallikvirksomhet.

– Påstanden om at dette er «fordekt prostitusjon» er helt ute av kontekst. De forstår ikke hva sugardating handler om, sa han til NTB tidligere i september.

– Forbud mot prostitusjon

Til ABC Nyheter sier han at tjenesten har 30 fulltidsansatte som døgnet rundt håndhever brukervilkårene. Han sammenligner tjenesten med andre sosiale nettverk.

– Vi er på lik linje med Facebook, YouTube, Twitter og Instagram der brukeren skaper innholdet, og derfor er ansvarlig for å følge loven. De rensker opp tusenvis av ulovlige copyright-opplastinger. Vi gjør det samme, sier han til ABC Nyheter.

– Våre brukervilkår definerer hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt på Rich Meet Beautiful. Vi har 18-årsgrense og forbud mot prostitusjon og alle former for salg av seksuelle tjenester, understreker Vedal.