Verden

Prins William og Harry: Angrer på siste telefonsamtale med Diana

De to britiske prinsene William og Harry sier de kommer ikke over den siste telefonsamtalen med sin avdøde mor, prinsesse Diana.

Prinsesse Diana og prins Harry på balkongen av Buckingham av Palace i 1988. I august er det tyve år siden hun døde. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB

Det kommer frem i en ny dokumentarfilm laget i forbindelse med at det er 20 år siden Diana døde. De forteller at moren ringte dem tidligere samme dag som hun omkom i en bilulykke i 1997. Hun var på ferie i Frankrike og guttene var opptatt med å leke med søskenbarna.

– Den telefonsamtalen sitter klistret til hjernen den dag i dag, sier prins William.

– Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke vært så likegyldig til det og alt det andre, sier William.

Les også

Dronning Elizabeth har jobbet med 13 statsministre, men bare én fikk bli igjen til et lite glass

Kronprins Charles, prins Harry og prins William under en minnestund for prinsesse Diana for ti år siden. Foto: Leon Neal / AP / NTB Scanpix

Harry sier den telefonsamtalen er noe han vil angre på resten av livet.

– Når jeg ser tilbake på det nå er det forferdelig tungt. Å ikke vite at det var siste gang jeg skulle få snakke med moren min. Så annerledes den samtalen hadde blitt om jeg bare hadde hatt den minste idé om at livet hennes kom til å ta slutt den kvelden, sier han.

Dokumentaren «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» blir sendt på britisk TV mandag. I filmen minnes en rekke personer den avdøde prinsessen.

Det er kun det siste året at prins William og prins Harry har åpnet seg om tapet av moren. William var 15 år da Diana døde, og Harry var 12.

– Moren vår var et barn i hjertet. Når folk spør oss om hun var livlig, så er latteren hennes alt jeg kan høre, fortsetter Harry.

31. august er det 20 år siden prinsesse Diana døde.

Les også

  1. Hørt om Ælfgifu? For snart tusen år siden styrte hun Norge, og kanskje var hun bare en frille | Trond Norén Isaksen

  2. Dronning Sonja: – Jeg tror det var litt lurt å få inn en helt vanlig borger i huset her

Les mer om

  1. Prinsesse Diana
  2. Monarki