IS erklærer hellig krig mot Russland og USA

I et lydklipp oppfordrer IS muslimer over hele verden til å gå til hellig krig mot Russland og USA på grunn av deres "korstog". Samtidig vedgår de at en av lederne deres, Fadhil Ahmad al-Hayali, er drept.

Denne oppfordringen er å høre i et lydopptak som ble distribuert på nett tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Islamsk ungdom overalt, tenn jihad mot russerne og amerikanerne i deres korstogskrig mot muslimer, sier IS-talsmann Abu Muhammad al-Adnani i lydopptaket.

USA og Russland driver hver sin militæroperasjon med luftangrep mot angivelige IS-mål i Syria.

Bakgrunn: Dette er terrororganisasjonen IS

IS bekrefter at én av deres ledere ble drept

Søndag 11. oktober ble åtte IS-ledere drept i luftangrep i Irak. Landets luftforsvar sier at bombene også rammet en bilkolonne med IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, men ifølge Reuters' sykehuskilder overlevde Baghdadi angrepet.

Tirsdag melder nyhetsbyrået Reuters at IS bekrefter at en av deres ledere, Fadhil Ahmad al-Hayali, ble drept i luftangrepet som var på søndag.

  1. august sa Det hvite hus at al-Hayali ble drept under et amerikansk angrep i Irak. I lydklippet bekreftet en talsmann fra IS dette.

I lydklippet ble det ikke sagt noe om lederen til IS, Abu Bakr al-Baghdadi.

For første gang kan Aftenposten presentere en fullstendig oversikt over hvilke personer PST åpent etterforsker etter terrorbestemmelsene.Disse 18 personene straffeforfølges av PST for terror.

Les mer om IS-lederens bakgrunn:Her er mannen som leder det selverklærte kalifatet i Syria og Irak

Les reportasjen fra IS-treningsleir:Barna får hvert sitt sverd og dukke. Så blir de stilt opp på rekke, flere enn 120 av dem, og deretter får de instruksjoner av sine IS-instruktører: Halshugg dukkene.