Verden

Brasils president unngikk korrupsjonssak

Mens Brasils president Michel Temer (77) ble undersøkt på sykehus, unngikk han å bli stilt for retten anklaget for korrupsjon.

Brasils president Michel Temer (77) er innlagt på sykehus, men unngikk å bli stilt for retten anklaget for korrupsjon. Foto: AP / Eraldo Peres / NTB scanpix

 • NTB

Etter en avstemning onsdag kom landets kongress til at han ikke skal suspenderes i påvente av en rettssak. Temer trengte minst en tredjedel av stemmene til de 513 representantene i underhuset.

Sent onsdag kveld hadde han passert grensen på 171 representanter. Samtidig var det klart at 151 representanter da hadde gått inn for at han skulle suspenderes og rettsforfølges.

Kongressmedlem Carlos Murun, en nær alliert av Temer, sa at presidenten be undersøkt på sykehus onsdag etter å ha følt ubehag. Helseproblemet var ikke alvorlig og han fikk beskjed om å hvile hjemme.

– Jeg er fortsatt like hel, sa han etter å ha blitt utskrevet, men om kommentaren gjaldt helsen eller at han gikk fri fra rettsforfølgelse, er uvisst.

Temer er trukket inn i en korrupsjonsskandale og sliter med lav oppslutning på meningsmålingene. Han vant en omgang i korrupsjonssaken i august, da underhuset nedstemte et forslag om riksrett.

Presidenten anklages blant annet for å ha bestukket politikere og for å ha tatt imot bestikkelser fra kjøttgiganten JBS. Selv har han kalt anklagene for absurde.

Selv om Temer nok en gang unngikk en rettssak, er han trolig så svekket av anklagene at han vil få problemer med å gjennomføre viktige reformer i Brasil.

Les mer om

 1. Michel Temer
 2. Korrupsjon

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Brasiliansk politi ber om korrupsjonstiltale mot presidenten

 2. VERDEN

  Ekspresidenten hylles etter at han ble satt bak lås og slå. Nå har mer enn 60 topp-politikere fått nytt etternavn.

 3. VERDEN

  Homofil folkevalgt forlater Brasil etter dødstrusler

 4. VERDEN

  Her er det du trenger å vite om Boris Johnsons kontroversielle brexit-grep

 5. VERDEN

  Theresa May tapte avgjørende brexit-avstemning 17 dager før britene skal forlate EU

 6. VERDEN

  Underhuset krever å få se brexitplan og forberedelser til suspensjon