Verden

Stoltenberg: Nord-Korea er en global trussel

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Nord-Korea for en global trussel og sier han støtter strengere sanksjoner mot landet. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix

 • NTB

Uttalelsen kom under et besøk i Japan, som har vært ett av målene for provokasjonene fra Nord-Korea. Stoltenberg er i Japan for å møte statsminister Shinzo Abe og forsvarsminister Itsunori Onodera.

– Vi er like urolige over den provoserende og hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sa Stoltenberg i en tale til en gruppe sikkerhetseksperter og tjenestemenn i forsvarsdepartementet.

– Det er virkelig farlig, det utgjør en direkte trussel til landene i denne regionen, men også en global trussel, la han til.

Ordkrigen mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt trappet kraftig opp de siste månedene etter at Nord-Korea har gjennomført en atomprøvesprengning og flere missiltester, og begge to har kommet med trusler om å utslette hverandre.

Stoltenberg sa at NATO støtter strengere sanksjoner og at en fredelig løsning er målet.

– NATO støtter et sterkt politisk, diplomatisk og økonomisk press på Nord-Korea, og vi ønsker strengere sanksjoner velkommen, sa han.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Jens Stoltenberg
 2. Nato
 3. Nord-Korea

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Stoltenberg er bekymret for Nord-Korea: – Vi har ingen gode alternativer

 2. VERDEN

  Japan i alarmberedskap etter ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

 3. VERDEN

  Trump: Nord-Korea «forstår bare én ting»

 4. VERDEN

  Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil

 5. VERDEN

  Stoltenberg etter Trump-møte: NATO-allierte kan havne i sanksjonskonflikt. Det er urovekkende.

 6. VERDEN

  Trump i FN: - «Rocket man» er på selvmordstokt