Verden

Groteske funn på drapssiktede Madsens datamaskin

Aktor Jakob Buch-Jepsen ankommer rettsmøtet om fornyet fengsling av ubåtkapteinen Peter Madsen i byretten i København tirsdag. Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall.

Obduksjonen av Kim Wall viser at hun ble påført brutale skader. Dødsårsaken er ikke fastslått. Mistanken mot Peter Madsen er styrket.

Dette kom fram i et rettsmøte i København tirsdag, der påtalemyndigheten fikk medhold fra dommeren i kravet om forlenget varetektsfengsling.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten, samt for likskjending. Han nekter straffskyld på begge punkter.

Aktor Jakob Buch-Jepsen redegjorde i rettsmøtet for flere knivstikk som er påvist i skrittet og brystet på Kim Wall. Det er notert 14 knivstikk i skrittet alene. Disse skal være påført omtrent da døden inntraff eller kort tid etter. I følge aktor Jakob Buch-Jepsen ser det ut til at kroppsdeler er saget av.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall.

Funn av filmer som viser tortur og drap

På Madsens datamaskin har politiet funnet filmer som viser tortur og drap på kvinner ved hengning eller brenning. Politiet tror filmene er ekte. Men politiet understreker samtidig at Madsen ikke har noe å gjøre med handlingene i videoene. Madsen har tidligere forklart at flere mennesker kan ha hatt tilgang til datamaskinen som sto i hans laboratorium.

Peter Madsen deltok i fengslingsmøtet via videolink.

Spørsmålene om hva som skjedde med Kim Wall er fortsatt mange, med Peter Madsen avga ingen forklaring i denne omgang. Formålet med rettsmøtet var å få medhold i fortsatt fengsling, ettersom Madsen på forhånd hadde krevd løslatelse. En dommer besluttet ved møtets slutt at fengslingen forlenges til 31. oktober.

Politiet holder vakt utenfor rettsmøtet om fornyet fengsling av ubåtkaptein Peter Madsen i byretten i København tirsdag. Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall.

Avviste Madsens forklaring

Det er snart gått åtte uker siden journalist Kim Wall fulgte med Peter Madsen på ubåten for å lage en reportasje. Hun kom aldri tilbake fra turen og ble funnet død i sjøen utenfor Amager 21. august.

Madsens forsvarer ønsket å få Madsen løslatt. Hun viste til obduksjonsrapporten, der det står at det er funnet et blått merke på Wall . Dette blåmerket mener forsvareren styrker Madsens forklaring om at det skjedde en ulykke om bord i ubåten og at Kim Wall falt flere meter ned på ubåtdekket. Dette ble avvist av retten.

Les også

  1. Madsens anke avvist i ubåtdrapssaken

  2. Siktet ubåtkaptein krever seg løslatt

Les mer om

  1. Drap
  2. København
  3. Krim
  4. Vold