Verden

- Fullstendig latterlige anklager

Barnestjernen Macaulay Culkin var hjemme alene med Jacko, men ga i retten onsdag kveld sin fulle støtte til sextiltalte Michael Jackson.

 • Trond Eide

— Anklagene mot Michael Jackson er fullstendig latterlige, sa Macauley Culkin da han litt før klokken 18, norsk tid, inntok vitneboksen.

Det var på forhånd ventet at Culkin, som nå er blitt 24 år, ville avvise aktoratets påstander om at han ble befølt av Jackson da han var barn. Filmstjernen er innkalt som vitne av Michael Jacksons forsvarere.

Påstått overgrep i 1991

Adrian McManus, en tidligere hushjelp på Neverland, har i retten hevdet at hun så Jackson kysse Culkin på kinnet mens han holdt sin hånd på ungguttens rumpe i 1991.

— Påtalemyndigheten tok aldri kontakt med meg for å spørre om jeg var blitt utsatt for overgrep, sa Culkin i retten.

— Jeg fikk først vite om disse påstandene gjennom nyhetsdekningen av saken, sa han.

- Forbløffende

— Noen sa at jeg burde sjekke CNN, fordi de snakket om meg der. Jeg kunne bare ikke tro det. Det er forbøffende at ingen sjekket med meg om påstandene var sanne.

Under påtalemyndighetens kryssforhør kom det imidlertid fram at Culkin, etter råd fra sin egen advokat, ikke har ønsket å snakke med andre advokater før han skulle avgi vitnemål.

Fremdeles venner

Skuespilleren, som ble superkjendis etter den første "Hjemme alene"-filmen, fortalte at han møtte Jackson da han var 9-10 år, og at de har vært venner siden da.

Han sa at familien hans har vært på Neverland en rekke ganger, og at han også har vært i sangerens soverom. Men Culkin følte aldri at resten av familien på noen måte ble utestengt fra soverommet eller andre steder av ranchen, sa han.

— Jeg har aldri sett Michael Jackson gjøre noe upassende med noen, sa Macauley Culkin.

Flere nekter

Også to andre gutter, som ifølge aktoratet ble utsatt for seksuelle overgrep av Jackson, har benektet dette under rettsaken. En av dem, danseren Wade J. Robson (22), fortalte at han har kjent popstjernen siden han var fem år og at han var vært gjest på Neverland mer enn 20 ganger.

Macauley Culkin forlot onsdag kveld retten i Santa Barbara etter å ha gitt sin fulle støtte til Michael Jackson. Foto: ROBYN BECK

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 2. KULTUR
  Publisert:

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

 3. DEBATT
  Publisert:

  NRK ønsker ikke å ta stilling til Jacksons skyld eller uskyld

 4. DEBATT
  Publisert:

  Det tar i snitt 17 år fra barn er utsatt for overgrep til de forteller om det. Mange forteller aldri.

 5. KULTUR
  Publisert:

  Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

 6. NORGE
  Publisert:

  Advokat advarer NRK om sending av Jackson-dokumentar