Stjerner sørger over Lisa Marie Presleys bortgang

Lisa Marie Presley døde brått torsdag. Skuespilleren John Travolta og artisten Pink er blant de mange stjernene som sørger over tapet.

Lisa Marie Presley døde fredag, 54 år gammel.

Det eneste barnet til rockekongen Elvis ble 54 år gammel.

– Jeg er så lei meg, jeg savner deg, men vet at vi kommer til å ses igjen, skriver skuespilleren John Travolta på Instagram.

Travolta rekrutterte henne inn i Scientologikirken, et trossamfunn som hun senere forlot og rettet sterk kritikk mot.

Blant hennes mange kjendisvenner var sangeren Pink.

– Lisa Marie, du var unik, morsom som faen, smart, følsom, begavet, vittig, slem, kjærlig, sjenerøs, dømmende men alltid med rette, lojal, og du elsket barna dine, skriver Pink på Instagram.

Eldstedatter og skuespiller Riley Keough (til venstre) med mor Lisa Marie og tvillingene Finley and Harper Lockwood på en ELLE-utdeling i 2017 i Los Angeles.

Tre døtre

Lisa Marie Presley har som Elvis' eneste datter vært kjendis siden hun ble født.

Hun har vært gift fire ganger, med musiker Danny Keough, popkongen Michael Jackson, skuespiller Nicolas Cage og musikkprodusenten Michael Lockwood. Hun etterlater seg tre døtre, et tvillingpar på 14 år og Riley Keough (33), som blant annet har spilt i filmene «Mad Max: Fury Road» og «American Honey».

Selv var hun også musiker og har gitt ut en rekke album. Presley var aktiv til det siste.

– Lidenskapelig og kjærlig

Det var moren Priscilla Presley (77) som kunngjorde dødsfallet natt til fredag norsk tid.

– Det er med tungt hjerte at jeg må dele den forferdelige nyheten om at min vakre datter Lisa Marie har forlatt oss, skriver Priscilla Presley i en uttalelse.

– Hun var den mest lidenskapelige, sterke og kjærlige kvinnen jeg noen gang har kjent, skriver hun videre.

Priscilla Presley takker for støtten, kjærligheten og bønnene hun har fått og ber om at familien får fred i den vanskelige tiden.

Lisa Marie var i sin tid gift med popkongen Michael Jackson. Her er de sammen i 1994 på et barnesykehus der Jackson holder opp en fire år gammel ungarsk gutt.

Hjertestans

Dødsbudskapet kommer kun noen timer etter at Priscilla Presley bekreftet at datteren ble kjørt til sykehuset tidligere torsdag etter en hjertestans. Noen dødsårsak er foreløpig ikke kunngjort.

Eksmannen Danny Keough utførte hjerte-lunge-redning på Presley frem til ambulansen ankom. De to har bodd sammen siden deres felles sønn, Benjamin Keough, døde i 2020.

Tvillingene Harper og Finley (14), fikk hun sammen med musikeren Michael Lockwood.

Ifølge New York Post tar han dødsfallet svært tungt.

– Han hadde håpet at hun raskt kom til å bli helt frisk fordi jentene trenger henne, sier advokaten hans Joe Yanny til avisen.

Lisa Marie var datteren av rockekongen Elvis og konen Priscilla Presley.

Var på prisutdeling to dager før

Presleys bortgang kommer brått på mange. For kun et par dager siden var hun og moren å se på Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills i Los Angeles. Da feiret hun at skuespiller Austin Butler vant pris for beste mannlige skuespiller for tittelrollen i filmen «Elvis». Hun fremsto imidlertid som ustø og snakket sakte, ifølge amerikanske medier.

I takketalen sin ga Butler er varm hilsen til Lisa Marie og hennes mor.

– Jeg vil også takke Presley-familien. Takk, folkens. Takk for at dere åpnet hjertene deres, minnene deres, hjemmet deres for meg. Lisa Marie og Priscilla, jeg elsker dere for alltid, sa Butler tirsdag.

«Elvis» forteller historien om rockelegendens liv og utfordringer fra starten av karrieren, frem til han døde i 1977.

Elvis Presley og konen Priscilla fikk datteren Lisa Marie 1. februar 1968.

Datteren til «kongen»

Lisa Marie Presley var «kongen av rock» Elvis' eneste barn. Hun ble født i 1968, på dagen ni måneder etter at foreldrene giftet seg.

I oppveksten bodde hun for det meste sammen med moren i Los Angeles, men tilbrakte også tid hos faren på eiendommen hans Graceland i Memphis i Tennessee, der han kom fra. Etter farens død overtok hun eiendommen.