Dødstallet øker etter flom i Indonesias hovedstad

Tallet på døde etter flommen i Indonesias hovedstad Jakarta har økt til 43. Over 30.000 mennesker har måtte forlate hjemmene sine.

Mennesker måtte vade gjennom gatene i Jakarta etter det voldsomme regnet som preget den indonesiske hovedstaden i nyttårshelgen. Til nå er det meldt om at 43 personer er omkommet som følge av flommen.

Monsunregn og elver som gikk over sine bredder, førte til oversvømmelser i minst 169 bydeler, opplyser myndighetene torsdag. Regnet som startet nyttårsaften, var det verste på to tiår, og er varslet å vare helt til 10. januar.

Fredag opplyser krisemyndighetene at dødstallet er økt til 43, med 17 døde i distriktet Bogor i utkanten av Jakarta. Ni av de døde er funnet inne i hovedstaden og de øvrige døde er funnet i andre distrikter rundt bykjernen av hovedstaden Jakarta, som har 30 millioner innbyggere.

Vannmassene har utløst jordskred i Bogor og nabodistriktet Debok i utkanten av Jakarta.

Mange hjem er ødelagt, og over 31.000 mennesker er gitt midlertidig husly etter at vannstanden steg med opptil 2,5 meter flere steder.

Opptil 370 millimeter regn ble registrert i Jakarta og i fjellene i Vest-Java nyttårsaften, ifølge guvernør Anies Baswedan.