Verden

Minst 20 døde og mange savnet i flom i Kina

Minst 20 personer er omkommet og mange savnet sør i Kina, der storm og kraftig nedbør har medført flom og leirskred. Minst 228.000 innbyggere er evakuert.

Redningsmannskaper i Qingyuan i Guangdong-provinsen i Kina mandag, der det har regnet tett siden begynnelsen av måneden og 110 elver nå har farlig høy vannstand.
  • NTB

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua onsdag var 2,63 millioner berørt av ekstremværet i 11 regioner, der det foreløpig ikke er full oversikt over alle savnede og omkomne.

Regnværet startet i begynnelsen av juni og har medført flom og «farlig høy vannstand» i mer enn 110 elver. Det er ventet mer regn i flere dager framover.

Oversiktene tirsdag viste at 228.000 er evakuert, med mer enn 1.300 hus helt ødelagt.

I Hunan-provinsen er minst 13 personer omkommet i kjølvannet av ekstremværet, mens ytterligere åtte er savnet eller omkommet i Guizhou-provinsen.

I sørlige deler av Guangxi Zhuang-regionen er seks personer omkommet og én savnet, ifølge Xinhua, mens gatene står under vann i Yangshuo, der innbyggere og tilreisende måtte evakuere på bambusflåter. Ifølge lokale myndigheter er mer enn 1.000 hoteller oversvømt og 30 turistdestinasjoner ødelagt.

Værforholdene og flommene har blant annet berørt vanligvis populære turistdestinasjoner allerede sterkt tynget av måneder med restriksjoner på grunn av koronaviruset.