Verden

Paven: – En ekte troende dreper ikke

Pave Benedict XVI er i Libanon og ber om at volden må ta slutt.

Paven, i sin "pavemobil", ankommer presidentpalasset i Baabda, øst for Beirut. Folkemengden ventet for å hilse paven utenfor presidentpalasset. Libanon er det land i Midtøsten som har flest kristne innbyggere, hele 40 prosent av landets 4 millioner er kristne, de fleste katolikker.
  • Tone B. Værvågen
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Paven befinner seg i Libanon hvor han har møtt ledere for de fire musilimske hovedretningene; sunniene, sjiaene, drusere og alawiter, skriver den italienske avisenCorriere della Sera.

I dag møtte han den libanesiske presidenten, Michel Suleiman, i presidentpalasset og velsignet både folket, landet og Midtøsten generelt. Han ba om at volden, både den fysiske og verbale, måtte opphøre: Det er et hån mot menneskets verdighet, både utøverens og offerets.

— Tanker om fred, ord om fred og handlinger for fred skaper en atmosfære av respekt, ærlighet og vennlighet, hvor feil og urett kan bekjempes med sannhet, slik at man kan jobbe sammen mot forsoning.

Paven uttalte at den arabiske våren er et "ønske om mer demokrati, mer frihet, mer samarbeid og en fornyet, arabisk identitet."

Pavens besøk i Libanon er det første på femten år. Han skal tilbringe tre dager i landet. Han ba også om at konflikten i Syria måtte opphøre, skriver BBC.