Verden

– USA og Nord-Korea er i gang med å planlegge nytt toppmøte

Toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Hanoi i februar var ikke fruktbart. Foto: AP / NTB scanpix

Utsendinger fra USA og Nord-Korea er i samtaler om å organisere et tredje toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jong-un, sier Sør-Koreas president Moon Jae-in.

  • NTB-AFP

Atomsamtalene mellom Nord-Korea og USA har stått i stampe siden Trump og Kim møttes i Hanoi i februar, og ledelsen i Pyongyang gjorde det i april klart at de ikke lenger ønsker å se utenriksminister Mike Pompeo ved forhandlingsbordet.

I helga meldte nordkoreanske medier at landets leder hadde mottatt et brev med «fantastisk innhold» fra Trump. Hva som står i brevet, er ikke kjent.

Nord-Koreas utenriksdepartement understreket i en kunngjøring onsdag at landet ikke kommer til å gi etter for de amerikanske sanksjonene.

– Vi kommer ikke til å nøle med å flekse musklene og forsvare oss selv dersom noen krenker vår suverenitet, heter det i en kunngjøring.

Kunngjøringen anklager videre USA for å være fiendtlig innstilt og for å komme med ubegrunnede anklager om brudd på menneskerettighetene.

Les også

  1. Xi på besøk i nabolandet, møtt på flyplassen av 10.000

  2. WSJ: Kim Jong-uns drepte halvbror var CIA-kilde

Les mer om

  1. Utenrikspolitikk
  2. USA
  3. Nord-Korea
  4. Donald Trump
  5. Kim Jong-un