Verden

Trump på krigsstien med journalister

USAs president Donald Trump ble stilt til veggs av CNNs reporter etter å ha brukt den daglige pressekonferansen til selvskryt.

President Donald Trump hadde høytlesning fra en avisartikkel som roste hans innsats under koronakrisen. Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

 • NTB

Trump brukte deler av søndagens pressebriefing i Det hvite hus til høytlesing av en avisartikkel som roste presidentens innsats under koronaepidemien. Høytlesingen ble fulgt opp av et videoklipp med enda mer Trump-skryt.

Det fikk CNN-reporter Jeremy Diamond til å reagere. Han viste til døde og arbeidsledige amerikanere som følge av viruset og spurte hvorfor Trump brukte korona-briefingen til å berømme seg selv.

– Er dette virkelig tiden til å gratulere deg selv, spurte Diamond.

– Patetisk

Presidenten var ikke fornøyd med kritikken og svarte at han «står opp for kvinner og menn som har gjort en så fantastisk jobb».

– Ingenting handler om meg, sa presidenten videre og fulgte opp med å si at reporteren er mindre intelligent nå enn da han ble født.

Da presidenten sa det var nesten 40.000 dødsfall i USA, rettet Diamond på ham og sa «over 40.000»

– Åh, mer enn. Ok. Bra. Korrigér meg, sa en bitter Trump sarkastisk og hveste at det kunne vært verre:

– Du har bare ikke vett nok til å skjønne hva som foregår.

Trump gjentok at CNN er «fake news», før han senere på briefingen kalte dem patetiske opptil flere ganger etter at Diamond igjen stilte et kritisk spørsmål.

– Deres seertall er så dårlige fordi dere er patetiske. Seertallene deres er forferdelige. Gå tilbake til virkelige nyheter, sa presidenten. Han svarte ikke på spørsmålet han fikk.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trump viste under pressebriefingen søndag frem et videoklipp hvor New York-guvernør Andrew Cuomo skrøt av presidenten. Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

– Vær stille

Tidligere under samme pressebriefing var presidenten i krangel med CBS-journalist Weijia Jiang som viste til et intervju hvor Trump torsdag skal ha uttrykt sinne fordi informasjon om viruset burde blitt delt med USA tidligere.

– Mange amerikanere sier det samme om deg, at du burde ha sagt ifra at viruset spredte seg som ild i tørt gress i februar da du fortsatte å holde valgkamparrangementer med tusenvis av folk, sa Jiang.

Presidenten viste til at han innførte reiserestriksjoner for Kina, og ba Jiang «slappe av» og «senke stemmen», da hun fortsatte å kreve svar på spørsmålet han unngikk.

Han avsluttet, uten å svare henne, med å si at hun bør takke ham for god dømmekraft.

I tillegg til at over 40.000 amerikanere har dødd som følge av viruset, er over registrert 760.000 smittet, ifølge Worldometer.

Ifølge det amerikanske universitetet Johns Hopkins opplevde USA sitt dødeligste døgn fra lørdag til søndag med 1.997 døde.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. Donald Trump

Koronaviruset

 1. OSLOBY

  Nytt koronatiltak på populær badeplass: – Jeg fatter ikke hvorfor de ikke har gjort dette før

 2. ØKONOMI

  Stine Grøndal Sesseng gledet seg til å jobbe på kontoret. Så kom kontrabeskjeden.

 3. ØKONOMI

  Konkurransetilsynet følger med på munnbindprisene – vil ikke sette pristak

 4. KULTUR

  Utelivsgründer om nye skjenketider: – Frykter en eksplosjon av nachspiel

 5. NORGE

  Sarah (16) bruker allerede munnbind på trikken. Hun er bekymret for å dra med seg smitten til hjembyen.

 6. NORGE

  Dette er koronalettelsene du kan se langt etter