Nå skyter demonstrantene i Hongkong med piler. Flere skal være truffet.

En polititjenestemann i Hongkong ble søndag skutt med en pil. Det melder CNN.

En av demonstrantene gjør seg klar til å skyte en pil i konfrontasjonene med politiet ved Hong Kong Polytechnic University søndag. En polititjenestemann ble truffet i beinet av en pil.

En polititjenestemann i Hongkong ble søndag skutt med en pil under beleiringen av et universitetsområde. Det melder CNN.

De siste dagene har demonstrasjonene som har vart i nesten seks måneder blitt intensiverte.

En demonstrant gjør seg klar til å skyte en molotov-cocktail, en hjemmelaget bensinbombe, mot politiet. Molotovbomben er oppkalt etter Vyacheslav Molotov, som var Sovjetunionens utenriks- og krigsminister under andre verdenskrig.

Hundrevis av demonstranter med murstein, bensinbomber og provisoriske barrikader sperrer for opprørspolitiet på veier rundt campus i byens Hung Hom-distrikt. Myndighetene har svart med tåregass og vannkanoner i trefninger som økte i intensitet søndag ettermiddag, lokal tid.

Med den økte volden de siste dagene har demonstranter begynt å bruke pil og bue mot politiet.

Ifølge myndighetene ble også en kommunikasjonsmedarbeider truffet i beinet med en pil søndag. Han er bevisst og er sendt til sykehus for behandling, ifølge politiet.

Les også

Hvorfor har ikke kinesiske soldater stormet Hongkong? Her er tre viktige årsaker.

Studentene fryktet at politiet skulle ta seg inn på universitetet for å ta kontroll over en av Hongkongs fremste internettservere. Fredag kveld valgte de å evakuere.

Det norske utenriksdepartementet endret onsdag reiserådet sitt til Hongkong, og ber nå norske studenter i byen om å gjøre en forløpende vurdering av sikkerheten. Universitetet i Bergen, som har ti studenter på utveksling i Hongkong, ber studentene reise hjem og tilbyr økonomisk støtte ved behov.

Alle studentene skal ifølge UiB ha det bra. Også NTNU og BI følger situasjonen. Ifølge Universitetsavisa er NTNU i kontakt med Utenriksdepartementet for deres vurderinger. Også BI har bedt studentene om å følge med på UDs oppdateringer.

Bruker universitetene som base

Demonstranter har gjennom de seks månedene brukt okkuperte universitetsområder som base. Søndag var flere titall samlet ved Hongkong Polytechnic University in Kowloon.

Demonstrasjonene i Hongkong startet i juni etter et lovforslag som ville ha tillatt utleveringer til fastlands-Kina. Der er rettsvesenet kontrollert av kommunistpartiet.

Lovforslaget er siden trukket tilbake. Protestene har likevel utvidet seg til å være mer generelle demokrati-demonstrasjoner. I oktober forbød myndighetene bruk av masker i forsamlinger.