Verden

Irans president rede til samtaler med USA

Irans president Hassan Rouhani sier at Iran er rede til forhandlinger med USA på betingelse av at USA fjerner sanksjonene.

Irans president Hassan Rouhani sier Iran alltid er klar for forhandlinger med USA, men bare hvis USA først fjerner sanksjonene. TT NYHETSBYRÅN

 • NTB-AP-DPA

Irans president Hassan Rouhani sier Iran alltid er klar for forhandlinger med USA, men bare hvis USA først fjerner sanksjonene. Foto: AP / NTB scanpix

På nettsiden til Rouhani heter det at Iran er klar til å samtaler så snart USA slutter med sin mobbing og sanksjonene.

Samtidig meldes det at Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif søndag kom til New York for å delta på en FN-konferanse.

Ingen møter med amerikanske motparter er planlagt, men det er rykter i Teheran om at Zarif skal legge grunnlaget for et mulig møte med amerikanske tjenestemenn under FNs hovedforsamling i september.

Spenningen mellom de to land har økt kraftig etter at USA i fjor trakk seg fra atomavtalen fra 2015. USA har siden gjeninnført svært strenge sanksjoner mot Iran, inkludert mot landets oljeeksport.

Iran har nylig begynt å øke graden av anriking av uran over det atomavtalen fastsatte, men sier at dette kjapt kan reverseres dersom de andre landene i atomavtalen kan bidra til at USAs sanksjoner blir omgått.

Søndag ba Frankrike, Tyskland og Storbritannia om ny dialog for å redde atomavtalen og en slutt på den økende spenningen i regionen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Iran
 2. Atomvåpen
 3. Sikkerhetspolitikk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tysk utenriksminister i Iran for å reforhandle atomavtalen

 2. VERDEN

  Rouhani varsler Macron om nye skritt bort fra atomavtalen

 3. VERDEN

  Europeiske stormakter tror Iran utvikler raketter som kan bære atomvåpen

 4. VERDEN

  Rouhani: Europeiske soldater i Midtøsten kan være i fare

 5. VERDEN

  Iran vedgår at de har overgått atomavtalens grense for lagring av uran

 6. VERDEN

  Trump skjerper sanksjonene mot Iran