Verden

Marokko-tiltalt: – Måtte Gud tilgi meg

En av mennene som er tiltalt for Marokko-drapene, ba om tilgivelse fra Gud under sin siste forklaring under rettssaken torsdag.

Abdessamad Ejjoud er ifølge påtalemyndigheten lederen av cellen som utførte drapene på de to skandinaviske studentene. Han risikerer dødsstraff. Foto: Kesh24 / NTB scanpix

 • NTB

– Det finnes ingen gud utenom Allah, og Muhammed er hans profet. Måtte Gud tilgi meg, sa Abdessamad Ejjoud under rettsmøtet i byen Salé torsdag.

Det skriver det marokkanske nettstedet Medias24.

Han er en av de hovedtiltalte i rettssaken etter drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Han risikerer å bli dømt til døden.

Torsdag fikk han og de øvrige 23 tiltalte mulighet til å si noen siste ord før dommen faller. Ifølge Medias24 brukte flere sin taletid til å nekte for å være involvert i noen terrorcelle, og noen kalte også drapene for barbariske.

Ifølge Ueland-familiens norske bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen, som torsdag ettermiddag har vært i kontakt med familiens marokkanske advokat, som var til stede i rettssalen, har dommerne nå trukket seg tilbake for vurdere saken. Det er ventet at en kjennelse vil komme i løpet av torsdag kveld.

I rettssalen fremmet også den marokkanske advokaten et erstatningskrav på vegne av Ueland-familien.

– Det ble fremmet et krav til marokkanske myndigheter tilsvarende 150.000 euro (rundt 1,4 millioner norske kroner, journ.anm.). Dersom familien mottar oppreisning, vil alt gå til stiftelsen de vil opprette i Maren Uelands navn, sier Paulsen til NTB.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at en ansatt ved den norske ambassaden i Marokko har vært til stede i rettssalen i Salé som representant for norske myndigheter

Les mer om

 1. Drapene i Marokko
 2. Marokko
 3. Drap

Drapene i Marokko

 1. VERDEN

  Marokko-rettssaken: Utpekt hovedmann sier han angrer på drapene

 2. VERDEN

  Marokko-rettssaken utsatt nok en gang

 3. VERDEN

  Rettssaken etter drapet på Maren Ueland utsatt til 16.mai

 4. NORGE

  Dansk politi har siktet 14 personer for spredning av drapsvideo fra Marokko

 5. NORGE

  Maren Ueland ble drept i Marokko. I dag ble hun bisatt.