Livstidsstraff etter at toåring døde i varm bil

En mann i USA er dømt til livstids fengsel for å ha etterlatt sin 22 måneder gamle sønn for å dø i en varm bil.

  • NTB

Aktor Chuck Boring sier gutten døde «på det mest pinefulle, grusomme, utenkelige vis» etter å ha sittet i farens bil en varm junidag i den amerikanske delstaten Georgia for drøyt to år siden.

Den dømte 36-åringen sier han glemte å levere sønnen i barnehagen den dagen og ikke innså at han hadde etterlatt gutten i bilen før han hadde kjørt et stykke på vei hjem etter at arbeidsdagen var over. Aktoratet mener derimot at mannen gjorde det med overlegg fordi han ønsket å bli fri fra familieforpliktelser.

Etterforskningen viste at faren hadde søkt på nettet om hvordan det var å leve uten barn, og hvordan overleve et fengselsopphold. Han hadde også sett videoer med dyr som døde etter å ha blitt etterlatt i bil i solen.

En politietterforsker sa at de også fant seksualiserte meldinger 36-åringen sendte til seks forskjellige kvinner mens sønnen hans satt i den varme bilen. En av mottakerne var 17 år gammel.

36-åringen ble funnet skyldig i drap, barnemishandling og seksuell utnyttelse av mindreårige. Det siste punktet gjelder meldingen til 17-åringen.

I tillegg til livstidsdommen for drapet på sønnen, ble mannen idømt en tidsbestemt straff på 32 år. Det er vanlig i amerikansk rettspraksis at det utmåles straff for hvert enkelt tiltalepunkt og at disse summeres for å komme fram til den endelige straffen.