Verden

Diplomat om språkbruken til Israels statsminister: - Uten sidestykke

Tel Aviv (NTB-DPA): Den «stygge» språkbruken til Israels statsminister Benjamin Netanyahu i kjølvannet av FNs resolusjon mot israelske bosetninger er «uakseptabel», sier en tidligere amerikansk diplomat.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu får kritikk for måten han omtaler USAs president Barack Obama etter at FN-resolusjonen mot israelske bosetninger på palestinsk territorium ble vedtatt fredag. Foto: Dan Balilty / Reuters / NTB scanpix.
  • NTB

– Språkbruken som rettes mot USAs president, er i seg selv uten sidestykke, og allierte bør ikke snakke slik til hverandre uansett hvor forbannet de er, sier Dan Kurtzer, som var USAs ambassadør i Israel under tidligere president George W. Bush.

Netanyahu har kritisert Barack Obama for å angivelig ha forsøkt å få på plass resolusjonen bak kulissene.

  • Bakgrunn: Derfor gjør FN-sensasjonen lille julaften Israel rasende

– Vi er ikke i tvil om at Obama-administrasjonen satt den i gang, sto bak den, skrev ordene i den og krevde at den skulle komme på plass, sa han søndag.

FN vedtok fredag en resolusjon som fordømmer byggingen av israelske bosetninger på palestinsk territorium, og ba Israel stanse dette umiddelbart.

Ambassadører fra samtlige medlemsland i FN som stemte for, ble kalt inn til et møte i det israelske utenriksdepartementet søndag.

Les også

  1. Israel innkaller ambassadører til hastemøter

  2. Trump mener historisk FN-resolusjon vil forvanske fredsforhandlinger

  3. Her bygges palestinernes drømmesamfunn. Men konflikter er i ferd med å gjøre det om til en spøkelsesby.

Les mer om

  1. Israel
  2. Benjamin Netanyahu