Verden

8.000 politifolk utplasseres i Paris i helgen

8.000 franske politifolk og 14 pansrede kjøretøy blir utplassert i Paris for å håndtere den femte helgen på rad med demonstrasjoner.

En mann dekker over butikkfasaden sin på Champs-Élysées fredag, dagen før det er ventet nye demonstrasjoner i den franske hovedstaden. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
Les også

Fransk politi har drept mannen som mistenkes for å stå bak Strasbourg-angrepet

Antallet politifolk er det samme som var utstasjonert i hovedstaden forrige helg, opplyser byens politisjef Michel Delpuech til radiostasjonen RTL.

Den største forskjellen fra forrige helg er at man denne gang vil sette inn mer politi for å ta vandaler. Forrige helg gikk folk amok i gatene rundt Champs-Élysées, ødela butikkfasader, satte fyr på biler og plyndret butikker. Politiet pågrep over 1.000 personer i hovedstaden forrige helg. 135 personer ble skadd, blant dem 17 politifolk.

– Forrige helg klarte vi i det store og det hele å håndtere de gule vestene, men vi var også vitne til innbrudd og plyndring begått av kriminelle. Målet vårt er å håndtere dette bedre, sier Delpuech.

En lang rekke opprørspolitibiler fotografert i Paris sentrum 10. desember. Foto: STEPHANE MAHE

Demonstranter iført gule vester har siden midten av forrige måned protestert mot regjeringens planlagte økning i bensin- og dieselavgifter. Demonstrasjonene har siden den gang utviklet seg til å bli en bredere bevegelse mot regjeringen, og enkelte demonstranter har tatt til orde for at president Emmanuel Macron må gå av.

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner sa torsdag at myndighetene ikke kommer til å legge ned forbud mot demonstrasjoner denne helgen. I stedet oppfordret han folk til å la være å delta i demonstrasjoner, og han ba dem som likevel vil demonstrere, om å gjøre det på fredelig vis.

 1. Les også

  Aftenposten mener: Macron må holde fast på reformlinjen

 2. Les også

  Macron kommer «de gule vestene» i møte – lover å øke minstelønnen for arbeidere med 100 euro

 3. Les også

  135 skadet: Demonstranter tatt med hammere og køller, politiet brukte tåregass og skjold

 4. Les også

  Paris står igjen i brann. Nå venter skjebneuke for den franske presidenten.

Les mer om

 1. Paris
 2. Emmanuel Macron
 3. Frankrike