Verden

Senatet stemmer for å stanse amerikansk militærstøtte til krigen i Jemen

En resolusjon om å stanse den militære støtten til krigen i Jemen er vedtatt i Senatet i Washington. Vedtaket er først og fremst symbolsk.

Senator Bernie Sanders holdt torsdag pressekonferanse etter at det ble flertall for Vermont-senatorens resolusjon om å stanse den amerikanske militærhjelpen til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. I bakgrunnen senator Chris Murphy. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

 • NTB

Senatet har også vedtatt en fordømmelse av den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman, som flertallet holder ansvarlig for drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Jemen-resolusjonen ble vedtatt med 57 mot 38 stemmer. Washington Post skriver at representantene er opprørte og frustrerte over president Donald Trumps manglende vilje til å fordømme saudiarabiske myndigheters rolle i Khashoggi-drapet, og vedtaket ses som skarp kritikk av presidenten.

Resolusjonen vil ifølge avisen neppe overleve behandlingen i Representantenes hus, og er dermed først og fremst symbolsk. President Trump har også muligheten til å legge ned veto mot vedtaket.

Republikanerne har flertall i Senatet, og vedtakene ble gjort med støtte fra både republikanere og demokrater.

– I dag forteller vi Saudi-Arabias despotiske regjering at vi ikke vil ta del i deres militære eventyr, sier den uavhengige Vermont-senatoren Bernie Sanders, som stemmer med Demokratene.

I tillegg til Khashoggi-drapet, ligger også bekymring over stadig økende sivile lidelser i Jemen bak avgjørelsen i Senatet. Resolusjonen vil ikke bli behandlet i Representantene hus før i januar.

Les mer om

 1. Jemen
 2. Krig
 3. Donald Trump
 4. Amerikansk politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Saudi-Arabia refser det amerikanske Senatet

 2. VERDEN
  Publisert:

  Senatet forbereder resolusjon om Khashoggi-drap

 3. VERDEN
  Publisert:

  Kongressen: Trump kan ikke gå til krig uten godkjennelse. – Latterlig, svarte han.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Kongressen trosser Trump. Nå åpner senatorene for å straffe Saudi-Arabia

 5. VERDEN
  Publisert:

  Trump truer med «shutdown» av offentlige etater

 6. VERDEN
  Publisert:

  Kongressen vedtar stans av militærbistand til Saudi-Arabias krig i Jemen