Verden

En norsk og en dansk kvinne funnet døde med stikkskader i Marokko

En norsk og en dansk kvinne er funnet døde med stikkskader i en landsby i Atlasfjellene i Marokko, ifølge landets innenriksdepartement.

De to døde kvinnene skal ha blitt funnet ti kilometer utenfor landsbyen Imlil.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Turistene ble funnet med voldsskader som var forårsaket av en skarp gjenstand, opplyser departementet i en uttalelse mandag.

En kriminaletterforskning er i gang, heter det videre.

Norske myndigheter ble mandag ettermiddag informert om hendelsen.

– Vi er kjent med at en norsk og en dansk statsborger er døde i Atlasfjellene, sier pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til Aftenposten.

De pårørende er varslet, men UD ønsker ikke å gi noen opplysninger om den norske statsborgeren, heller ikke alder eller kjønn.

– Vi samarbeider nå med den danske ambassaden for å skaffe en offisiell bekreftelse på dødsfallene, sier Lunde.

  • Har du tips til denne saken? Kontakt oss på tipstelefon 02286 eller på e-post 2286@aftenposten.no. Her kan du lese mer hvordan du kan varsle oss kryptert.

Ubebodd område

Begge de to kvinnene skal ha vært i 20-årene, ifølge VG. De to kvinnene skal ha vært på backpacking rundt om i landet.

De skal ha blitt funnet ved teltet sitt av forbipasserende mandag morgen. Kvinnene skal ha ankommet landsbyen Imlil søndag, ifølge en lokal guide VG har snakket med.

Lokale medier skriver at de døde kvinnene ble funnet i et ubebodd område ved fjellet Jbel Toubkal i provinsen El Haouz, ti kilometer fra Imlil.

Imlil, som ligger 70 kilometer fra Marrakech, blir ofte brukt som utgangspunkt for turer til Jbel Toubkal, som er det høyeste fjellet i Nord-Afrika.

Det er foreløpig ikke kjent når de to kvinnene døde, men de ble funnet mandag morgen, skriver Medi1tv i Marokko.

Lokale medier skriver at de to skal ha vært på reise uten guide i området og overnattet ved foten av Jbel Toubkal.

Ifølge Medias24 ble kvinnene funnet på et sted som lokale guider ville ha frarådet turister å overnatte på. TV-kanalen skriver at lokalbefolkningen i området er sjokkert over det som har skjedd.

Politiet har sperret av et stort område og mandag var det full stans i turisttrafikken inn i det populære fjellområdet.

– Helikopter i luften

Michal Jureczek som befinner seg i Imlil, sier til Bergens Tidende at det har vært mye aktivitet i landsbyen mandag ettermiddag.

– Det har vært mange helikopter i luften og noen politibiler her.

Jureczek fra Polen er i Marokko på ferie. Han sier at han ble informert om hendelsen av eieren av gjestehuset han bor på.

– Han samlet alle som bor i gjestehuset, cirka ti stykker, og fortalte at to jenter var funnet døde i fjellet.

– Har ikke opplevd noen ubehageligheter

Reiseoperatøren Hvitserk & Eventyrreiser arrangerer turer til det aktuelle fjellområdet i Marokko fra to til fire ganger i året.

– Dette er et fint fjellområde der vi synes det er fantastisk å ta med norske gjester. Vi er blant annet innom Imlil, som er et naturskjønt område og et utgangspunkt for fjellturer til Jbel Toubkal, sier daglig leder Rasmus Ramstad i Hvitserk & Eventyrreiser.

Selskapet har ingen turer i Marokko nå, neste tur er planlagt til våren.

– Vi har ikke opplevd noen ubehageligheter i møtet med lokale mennesker der. Det har foregått innenfor de rammene som vi anser som veldig trygt, sier Ramstad.

UD: Forholdsregler må tas

Utenriksdepartementet skriver på sine sider med reiseinformasjon om Marokko blant annet dette:

«De aller fleste reiser til Marokko er problemfrie men forholdsregler må tas».

Når det gjelder terrorfare, skriver man dette:

«Myndighetene har på generell basis høy terrorberedskap grunnet uroligheter i øvrige deler av regionen og har siden mars 2015 høynet beredskapsnivået ytterligere som følge av terrorangrepet ved Bardo-museet i Tunis. Reisende bør følge med i media, lytte til lokale råd, unngå store folkemengder som politiske demonstrasjoner og ellers vise aktsomhet, spesielt på steder med mange mennesker».

Les mer om

  1. Drapene i Marokko
  2. Marokko
  3. Krim