Seks afrikanske migranter skadet etter skyting fra bil i Italia. - Rasehat, mener italienske myndigheter.

Da den mistenkte gjerningsmannen (28) ble pågrepet, skal han ha gjort en fascistisk hilsen.

28 år gamle Luca Traini er pågrepet for å ha ha skutt og såret fem menn og en kvinne av afrikansk bakgrunn i Macerata.

Seks migranter i alderen 21–33 år ble skadet i flere skyteepisoder i den italienske byen Macereta lørdag. Skytingen skal ha funnet sted flere forskjellige steder i sentrum av byen, inkludert nær byens togstasjon, ifølge den italienske TV-stasjonen Rai.

Rett før 28-åringen politiet mistenker står bak skytingen ble pågrepet, skal han ha gått ut av bilen med det italienske flagget rundt seg og ha gjort en fascistisk hilsen, ifølge italienske medier. Han skal senere ha blitt pågrepet uten motstand, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Hadde nazi-tatovering

Luca Traini, som er arrestert for skytingen, hadde en nazi-tatovering i ansiktet, melder nyhetsbyrået Ap.

Det er symbolet Wolfsangel, som ble brukt i Nazi-Tyskland og senere av nynazister, mannen hadde tatovert over høyre øyebryn.

Traini var motivert av rasehat, sier landets innenriksminister.

– Angrepet skjedde som del av en høyreekstremistisk kultur med klare referanser til fascisme og nazisme, sier innenriksminister Marco Minniti.

En av personene som ble angrepet lørdag, får behandling av helsepersonell.

En video som er publisert av avisen il Resto di Carlino viser pågripelsen gjort av italiensk politi, men ingen fascistisk hilsen vises på videoen.

Fem av ofrene var menn og en kvinne. Italienske myndigheter bekreftet lørdag ettermiddag at ofrene er utenlandske, fra av afrikansk bakgrunn.

Politiet har ikke sagt noe om hva som var motivet bak skytingen, men hendelsen kommer få dager etter at en italiensk tenåringsjente ble funnet lemlestet. Hovedmistenkte i den saken er en nigeriansk immigrant.

– Nærheten i tid mellom disse hendelsene får deg til å tro det er en sammenheng, sier ordfører i byen, Romano Carancini ,til Sky TG24, gjengitt av nyhetsbyrået AP.