Verden

NBC: Passasjer omkom da flyvindu knuste i USA

Et fly nødlandet i Philadelphia etter at et motordeksel løsnet og knuste et vindu. En passasjer holdt på å bli sugd ut av kabinen da trykket falt, melder NBC. En passasjer omkom.

Flyet fra Southwest Airlines landet trygt, men en passasjer ble skadd da en del av dekselet rundt venstre motor løsnet i lufta og traff et vindu.
  • og NTB
  • Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Flyselskapet Southwest Airlines har ikke bekreftet at noen ble skadd, men NBC melder at en kvinne holdt på å bli sugd ut av det knuste vinduet da trykket falt i kabinen.

Far til en av passasjerene, Todd Baur, sier at kvinnen ble delvis dratt ut, men at andre passasjerer klarte å trekke henne inn igjen.

En rekke amerikanske medier melder på Twitter at en av passasjerene skal ha omkommet i ulykken. Dødsfallet ble bekreftet på National transportation safety boards pressekonferanse.

Ifølge LA Times er dette det første passasjerdødsfallet hos et amerikansk flyselskap siden 2009, da 50 mennesker omkom i en Colgan Air-flyvning.

Passasjerer la ut bilder som viser en motor med store skader. En skremt passasjer strømmet video via Facebook underveis. Videoen viser en mann som forsøker å ta på seg en oksygenmaske mens han oppdaterer sine kjære og nære via sosiale medier.

– Noe er galt med flyet vårt! Det ser ut til at vi går ned! Nødlanding! Southwest-flyging fra New York til Dallas!!, skriver Facebook-brukeren Marty Martinez.

– Vi stålsetter oss for landing!, skrev han videre.

Landingen forløp uten problemer. Kvinnen som var skadd, ble sendt til sykehus umiddelbart, opplyser Baur til NBC.

Flyet var på vei fra New York til Dallas da det plutselig endret kurs mot Philadelphia, der det nødlandet klokken 11.30 lokal tid tirsdag. Bilder viser at flyets venstre motor mangler et stort deksel.

Det foreligger ingen forklaring på hvorfor dekselet ble revet av i lufta.

Flyselskapet opplyser at det var 143 passasjerer og en besetning på fem om bord på Boeing 737-flyet.

Les mer om

  1. Boeing
  2. USA
  3. Luftfart